Hlavní obsah

Vánoční kluziště v Ostravě - opět trefa do černého

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. zorganizovalo pro děti, mládež, dospělé a seniory mimořádně úspěšnou sportovní a společenskou akci Vánoční kluziště!!! Areál o rozměrech 30 x 50 metrů byl vybudován na ostravském Masarykově náměstí.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční kluziště !!! v Ostravě.

Článek

Provoz 6. ročníku Vánočního kluziště!!! byl zahájen tradiční jízdou maskota tučňáka Rudolfa z Ostravy-Poruby do centra Ostravy historickou tramvají Barborka v sobotu 28. listopadu 2015 a naposledy se dveře ledové plochy zavřely v neděli 3. ledna 2016.

„Provoz trval celkem 37 dnů včetně sobot, nedělí a svátků. Za tuto dobu bylo zájemcům půjčeno 3351 párů bruslí a 610 tučňáků (neodmyslitelná pomůcka pro děti, které se učí bruslit). Vánoční kluziště bylo otevřeno každý den od 10 do 20 hodin se třemi přestávkami na úpravu ledu. Jen 24. a 31. prosince 2015 se bruslilo do 12 hodin,” informovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti SAREZA.

Podle jejích slov počet návštěvníků 6. ročníku opět vzrostl. Přispěli k tomu žáci škol z Ostravy i okolí, kteří ve všední dny zaplnili ledovou plochu hlavně v dopoledních blocích. V roce 2015 navštívilo Vánoční kluziště více než 20 000 lidí a tak byl rekord z roku 2014 překonán.

Program pro bruslaře, rodiče a diváky byl opět pestrý a promyšlený. Konaly se tradiční diskotéky na ledě, exhibiční hokejové utkání HC Vítkovice STEEL, exhibice krasobruslařů klubu LR Cosmetic a Mikuláš s čerty a anděly. U ledové plochy byla umístěna obrazovka o rozměru 5 x 3 metry. Byla zorganizována tradiční Fotosoutěž a Vánoční soutěž.

„Bruslení bylo díky Statutárnímu městu Ostrava, městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a významným partnerům jako každý rok zdarma. Zpoplatněno bylo pouze půjčovné bruslí a pomůcek pro děti, broušení bruslí a šatna. V areálu kluziště bylo zázemí s občerstvením a sociální zařízení. Věříme, že se společnosti SAREZA podařilo opět přispět k vytvoření příjemného svátečního prostředí v centru Ostravy,” dodala Hana Ryšánková. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám