Hlavní obsah

Vánoční jarmark poskytovatelů sociálních služeb hostil Sdružený klub Rabštejn

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 28. listopadu v 10 hodin byl v SK Rabštejn oficiálně zahájen Vánoční jarmark poskytovatelů sociálních služeb především z Královéhradeckého kraje.

Foto: Martin Fletcher
Článek

Úvodní slovo patřilo člence a organizátorce Janě Uhlířové ze Svazu postižených civilizačními chorobami ZO Kostelec nad Orlicí, která přivítala přítomné hosty a návštěvníky. Poté houslovými melodiemi předvánočně pohladili všechny účastníky děti ze ZUŠ Kostelec nad Orlicí.

Za další organizátory, a to sociální referát Města Kostelec nad Orlicí, pozdravila vystavovatele a návštěvníky Běla Kovaříčková, pak se slova ujal starosta Kostelce nad Orlicí František Kinský.

Nechybělo ani slovo od každého z poskytovatelů, zmiňme ředitelku ÚSP Kvasiny Janu Maškovou, která zastupovala zařízení, které před třiadvaceti lety stálo u zrodu těchto jarmarků, tehdy ještě v Klubu důchodců.

Pak už nic nechybělo k tomu, aby byl jarmark prohlášen za oficiálně zahájený. Jarmark se uskutečnil ve dnech 28. a 29. listopadu.

K vidění a zakoupení bylo vskutku mnoho výrobků s vánoční tematikou, a to z různých materiálů jako je dřevo, keramika, plast, papír, vosk… Stánky nabízely různé stromečky, sněhuláky, perníčky, mýdla, svíčky, medovinu, adventní věnce, trpaslíky, svícny, andílky, ovečky…

Nejen děti, ale i dospělí si přišli na své - zakoupením jakékoliv drobnůstky se splnily hned dvě krásné věci – tou jednou je podpora poskytovatele sociálních služeb a druhou udělání radosti sobě či někomu blízkému milý vánočním dárečkem.

Ve středu 29. listopadu navštívil jarmark náměstek libereckého hejtmana Pavel Svoboda - s prodejci a poskytovateli se dal vřele do řeči, hovořil s nimi o jejich službách a tom, co je těší a trápí. Zakoupením několika výrobků podpořil dobrou věc a odvážel si tak nejen příjemný zážitek, ale krásné vánoční dekorace.

Vánočního jarmarku se zúčastnili tito poskytovatelé sociálních služeb: Domovinka – Centrum denních služeb Kostelec nad Orlicí, Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny, Ústav sociální péče pro mládež Domečky Rychnov nad Kněžnou, Domov důchodců Albrechtice nad Orlicí, Občanské sdružení CEMA Žamberk, o.p.s. Šťastný domov Líšnice, o.s. Cvrček Kostelec nad Orlicí, O.S. ORION Rychnov nad Kněžnou, Centrum pro dětský sluch TAMTAM, o.p.s., Geriatrické centrum Týniště nad Orlicí, Farní charita Rychnov nad Kněžnou a Domov na Stříbrném Vrchu Rokytnice v Orlických horách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám