Hlavní obsah

Vánočně ozdobená jedle obrovská už stojí na náměstí F. L. Věka v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedle obrovská, hodná svého jména, která více než čtyřicet let "hlídala" sochu Panny Marie z roku 1760, stojící při vjezdu do obce Podbřezí, se v pondělí 24. listopadu přemístila na náměstí F. L. Věka v Dobrušce.

Foto: Dana Ehlová

Zdobení vánočního stromu v centru Dobrušky zajišťovala sehraná parta zaměstnanců technických služeb.

Článek

Obec, známá především svou dominantou - zámkem Skalka, se totiž rozhodla vysoký a mohutný strom z důvodu bezpečnosti odstranit, a tak se z něj stal krásný "vánoční" dárek pro nedalekou Dobrušku.  

V pondělí 24. listopadu byla tedy jedle za pomocí techniky a odborníků, kteří dbali na to, aby se nepoškodily větve a zejména kmen, skácena a díky hydraulické ruce naložena na tahač. Cestu do Dobrušky přestála bez úhony, a tak téměř vzápětí po příjezdu začala přitahovat pohledy lidí, ale zejména dětí, pohybujících se v centru města F. L. Věka.

Pozornost se ještě zvýšila během 26. listopadu, kdy se za pomoci vysokozdvižné plošiny začala patnáct metrů vysoká jedle zdobit. Sehraná parta zaměstnanců technických služeb dokazovala, že výzdobu vánočního stromu nedělá zdaleka poprvé. Jejich souhra a technické vychytávky, například v podobě háčku na dlouhé tyči, kterým věšeli kabely vánočního osvětlení, dávaly tušit, že "zdobiči" náhodě neponechali zhola nic.  

Vedle již tradiční hvězdy na vrcholu, velkých koulí a světelných řetězů, přibyly letos ještě tzv. padající světla, tedy světelná dekorace v podobě svítících trubic s LED světly, které jakoby stékají směrem dolů a vyvolávají tak pocit kapání, sněžení. Kolem 14. hodiny odpolední se již jedle skvěla v plné kráse a byla plně připravena na slávu v podobě slavnostního rozsvícení. 

To se uskuteční v první adventní neděli 30. listopadu v 17 hodin pod záštitou starosty města Dobrušky Petra Tojnara a za přítomnosti administrátora římskokatolické církve v Dobrušce Augustína Slaninky. V rámci programu vystoupí žáci hudebního a literárně-dramatického oboru ZUŠ Dobruška.    

Reklama

Výběr článků

Načítám