Hlavní obsah

Vánoce s Věnovankou v Čáslavi

Novinky, Karel Novotný

Dechová hudba Věnovanka potěší své příznivce na Vánočním koncertu v Čáslavi, kde zahrají skladby českých a moravských autorů, vánoční koledy a písně z připravovaného nového CD za účasti oblíbeného zpěváka Jirky Škváry.

Foto: Karel Novotný

DH Věnovanka

Článek

DH Věnovanka s kapelníkem Václavem Musílkem má za sebou velice úspěšnou sezonu, kdy odehráli na 30 koncertů. Potěšili své fanoušky hlavně na svém 1. Festivalu dechových hudeb v Čáslavi, koncertem na čáslavských Slavnostech, kde zahráli v premiéře píseň Čáslavská polka, autorů Kamila Havelky a Jaroslava Hájka.

Významný krok k výšinám pak udělali na mezinárodním festivalu DH Vejvodova Zbraslav, kde zízkali diplom za umístění ve Zlatém pásmu a také cenu poroty za sólový výkon klarinetistů - Marcely Mádlíkové a Jaroslava Šorejse. Nejdůležitější akcí roku 2018 pak byla svatba kapelníka s tubistkou Marcelou Sahulkovou.

Kapelník Václav Musílek hodnotí svoji kapelu pozitivně a je na ni právem hrdý. Tato parta mladých muzikantů dává do dechovky všechen svůj um, a proto nemá strach o její budoucnost.

Tímto také zve své příznivce a posluchače na Vánoční koncert, který se uskuteční v Dusíkově divadle v Čáslavi v neděli 9. prosince od 17.00 hodin. Jako host vystoupí populární zpěvák Jiří Škvára. Zazní zde písničky českých a moravských autorů, vánoční písně a koledy a také skladby z připravovaného nového CD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám