Hlavní obsah

Vánoce a Silvestr 2013: Nejen horské hotely už plní rezervační knihy

Novinky, Martin Němec

Děti čerstvě zaplnily školní lavice a nosí první známky, do konce kalendářního roku zbývají více než tři měsíce, první mráz zatím hlásí jen Šumava, ale hotely a penziony už začínají zbrojit na Silvestra.

Foto: Martin Němec, Spindl Praha

Příroda na horách se vší silou drží zelené barvy, ale hotely v horských střediscích už chystají oslavy konce roku.

Článek

„Je to stejné jako každý rok, už v průběhu prázdnin nabíráme nabídky hotelů a penzionů pro silvestrovské pobyty a koncem září už běží prodej na plné obrátky,“ říká Petr Semrád z rezervačního portálu Hotely.cz.

Zhruba čtvrtina lidí myslí hodně dopředu a má pobyty objednané už od loňska, další čtvrtina oslavu plánuje s nástupem babího léta a jak už to tak bývá největší skupina je těch co mají dost času a začínají silvestrovský pobyt hledat až v říjnu nebo listopadu, kdy už je většina nabídek dávno pryč.

„A to potom naše operátorky plní nemožné do tří dnů,“ říká s nadsázkou Semrád. Podle zástupců rezervačního portálu je to situace srovnatelná se slavnostmi vína a burčáku. Prozíraví hosté mají dobré ubytování ve vinařských centrech objednané již od jara.

„Kdo si vzpomene až o letních prázdninách, tomu se pobyt prodraží nebo se musí spokojit s málem. Buďto platí za ubytování v nejdražších pokojích nebo spí ve spacáku na karimatce někde v místní tělocvičně,“ popisuje aktuální situaci s ubytováním ve vinařských centrech Semrád.

„Přes Vánoce a Silvestra máme hodně stálých hostů, ty své pobyty rezervují rok dopředu. Poté nám zbývá zhruba 30 procent z pokojů, které jsou k volnému prodeji – tyto pokoje jsou však téměř hned obsazené. Podle zkušeností je silvestrovský termín ve Špindlerově Mlýně hodně poptávaný a najít volná místa pár dní před příjezdem je spíše náhoda,“ potvrzuje jeho slova i Lenka Hrubá, manažerka Hotelu Praha ve Špindlerově Mlýně

Pro Silvestr 2013 je podle nabídek ubytovacích portálů i samotných hotelů a penzionů zatím z čeho vybírat. Několika denní zábavu na přelom roku si tak lze naplánovat s dětmi nebo bez, ve stylu třicátých let, ve vodním světě, mlýně, v country, se skleničkou sektu ve wellness nebo třeba v Priessnitzových lázních, které na samotný konec roku připravují speciální pobytové balíčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám