Hlavní obsah

Valašskomeziříčské Muzejní a galerijní centrum uvede cyklus trezorových filmů

Novinky, Adéla Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzejní a galerijní centrum ve Valašském Meziříčí připomene třicetileté výročí od sametové revoluce cyklem filmů zakázaných komunistickým režimem. Od ledna do dubna nabídne šestnáct projekcí filmových skvostů napříč žánry.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Po zapojení se různými projekty do oslav 100 let od vzniku samostatného Československa se Muzejní a galerijní centrum v jižním křídle zámku Žerotínů zapojí také do oslav připomínajících sametovou revoluci. V souvislosti s třicetiletým výročím bude v průběhu čtyř měsíců promítat filmy, které vznikly v době totality a byly komunistickou stranou odsouzeny k uzavření do trezoru.

„Divákům přinášíme možnost tyto filmové skvosty, které patří k tomu nejlepšímu v historii československé kinematografie vůbec, opět zhlédnout a pokochat se jejich krásou,“ sdělila kurátorka Muzejního a galerijního centra Adéla Maćkowiaková.

Výběr filmů je koncipován tak, aby obsahoval díla napříč různými žánry. Návštěvníci se tak mohou v lednu těšit na filmy Zde jsou lvi, Tři přání, Stud a Hoří má panenko. V únoru se ve Freskovém sále budou promítat Nebeští jezdci, Bílá paní, farářův konec a Skřivánci na niti. V prvním jarním měsíci je připravena Zabitá neděle, Pasťák, O slavnostech a hostech a Kladivo na čarodějnice. Duben pak bude patřit filmům Případ pro začínajícího kata, Smuteční slavnost, Ucho a vše završí Žert.

Další informace o jednotlivých filmech, časech promítání a cenách vstupenek naleznou zájemci na stránkách Muzejního a galerijního centra www.magc.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám