Hlavní obsah

Valašskomeziříčské kulturní léto pokračuje koncerty Pavla Dobeše, Cimballicy i letním kinem

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní léto 2014 ve Valašském Meziříčí kráčí do své druhé poloviny. V červenci se mohli návštěvníci zaposlouchat do tvorby Nadi Urbánkové či objevit pravé argentinské tango v podání Mariel Martínez. V srpnu tempo nepolevuje a kromě koncertů Pavla Dobeše nebo Cimballicy zve také do letního kina.

Foto: Ondřej Smolka

Většina akcí je situována v Amfiteátru v parku zámku Kinských.

Článek

Ani v létě nepřijdou zkrátka ti nejmenší. Právě pro ně je určen první srpnový program v sobotu 2. srpna, nazvaný Pískomil se vrací. Dětem, ale i jejich rodičům nabízí koncert spoustu společné zábavy a legrace, protože kdo si hraje, nezlobí.

Pískomila vystřídá ve čtvrtek 7. rožnovský rodák, zpěvák a kytarista Zbyněk Terner. Za doprovodu skvělých instrumentalistů Joe After Trio uvede jak tradiční skladby z žánru swing, jazz i bluee, tak i oblíbené jazzové úpravy popových kapel jako Beatles či Janis Joplin.

V polovině srpna bude v Amfiteátru znít kytara a zpěv písničkáře Pavla Dobeše. Jeho nenapodobitelné a jedinečné písně, které nepostrádají humor ani nadsázku, si budou moci všichni poslechnout ve čtvrtek 14. srpna.

Pro ty, kterým není tvorba Pavla Dobeše tím pravým ořechovým, připravujeme v ten samý den Severský večer se třemi švédskými kapelami. Od dvacáté hodiny se zde představí punkové kapely Lack Of Loud a Braincoats a metalový nářez přiveze čtveřice, jenž si říká Repay.

I letos si na své přijdou příznivci Dechové hudby města Valašské Meziříčí. V pořadu Sejdeme se při dechovce ve čtvrtek 21. srpna si s nimi zahrají také hosté Bystřičanka z Valašské Bystřice.

Posledním koncertem Valašskomeziříčského kulturního léta 2014 bude šestičlenné folklórní uskupení Cimballica, které se zaměřuje na široké spektrum folkloru, ale také interpretaci světových melodií. Vstup na koncerty je samozřejmě zdarma.

Kulturní léto však není pouze o hudbě. Jako již tradičně pořádá 1. Moravský patchworkový spolek Výstavu Patchworkových přikrývek, a to od pátku 15. srpna až do osmnácté hodiny soboty 16. srpna. Kromě zhlédnutí výstavy patchworkových výtvorů, se uskuteční také výstavka paličkované krajky a trh látek, šicích pomůcek a dárkových předmětů. Vstupné na tuto akci je dobrovolné.

Letní kino ve Valašském Meziříčí vrací úder.

Nabídku Kulturního léta uzavírá promítání Letního kina, které v tomto roce hlásí návrat. V této sezóně se mohou všichni bez ohledu věku těšit na nejnovější filmové trháky, které si v měsíci srpnu razí cestu do kin po celé republice. A to vše díky vypůjčené digitální technice, která v amfiteátru dosud chyběla.

V průběhu posledních dvou srpnových týdnů se tak filmoví nadšenci mohou těšit na pokračování akčního filmu Expendables: Postradatelní 3 v čele se Sylvesterem Stallonem, francouzský sci-fi snímek z dílny Luca Bessona s názvem Lucy, nové hrané zpracování filmu Želvy ninja nebo českou pohádku z pera Zdeňka Svěráka pod režijní taktovkou Jana Svěráka Tři bratři v hlavní roli s Tomášem Klusem a Vojtou Dykem. Plejádu filmových novinek doplňuje úspěšný animák Jak vycvičit draka 2 a české komediální drama Díra u Hanušovic

Více informací k pořádaným akcím je na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz. Kde jsou také pravidelné informace o případném přesunu akce z amfiteátru do prostor zámku Žerotínů.

Reklama

Výběr článků

Načítám