Hlavní obsah

V Zoo Brno hodnotili návštěvnost

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brněnské zoologické zahradě se podařilo opět překonat hranici 300 tisíc návštěvníků, za posledních 20 let již po třetí. Vloni to bylo 308 112, rekord z roku 2008 je 326 930 návštěvníků.

Foto: Jiří Smutný

Návštěvníků Zoo Brno stále přibývá

Článek

„Jedním z hlavních faktorů, které ovlivňují návštěvnost, je počasí. Pokud není příliš horko a málo prší, tak na Mniší horu přijde vždy více návštěvníků. Tahákem byla určitě nová expozice pro lvy konžské. Z reakcí víme, že si lidé samici Kivu a samce Lolka velmi oblíbili,“ uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

K nejúspěšnějším měsícům z hlediska návštěvnosti patří vždy ty letní. Letos přišlo v červenci v Brně 54 327 lidí, v srpnu to bylo 53 227 návštěvníků.

„Pokud nám budou přát klimatické podmínky, tak po třetí v řadě překročíme hranici 300 000 návštěvníků. Letos plánujeme otevřít hned dvě nové expozice, které mohou návštěvníky zaujmout. První z nich s názvem Žijí tu s námi bude ve vstupním esíčku a budou v ní zástupci domácí fauny. Druhou je pak výstava prehistorických zvířat Výlet do pravěku s pohyblivými modely mamuta, šavlozubého tygra a dinosaurů. Největším lákadlem ale bezpochyby budou mláďata lvů a levhartů,“ řekl Hovorka.

Reklama

Výběr článků

Načítám