Hlavní obsah

V zimních měsících mají v Lázních Luhačovice více volných kapacit

Novinky, Denisa Ižová

O léčebné pobyty dospělých i dětí v Lázních Luhačovice, a.s., hrazené zdravotními pojišťovnami, je největší zájem v létě a na podzim. V tomto období je však zájem v posledních letech tak veliký, že převyšuje kapacitní možnosti lázní.

Foto: Lázně Luhačovice

Luhačovice - balneoprovoz

Článek

Pacienti se zájmem o léčbu v Lázních Luhačovice by proto měli více využít zimní období.

„V minulém roce podle očekávání rostly léčebné pobyty dospělých i dětí hrazené zdravotními pojišťovnami, u kterých se nezměnily podmínky pro jejich přiznání. Již tradičně bylo nejvíce pacientů, kteří přijeli za léčbou dýchacích cest, pro níž mají Luhačovice mimořádně příznivé podmínky. I přes naši maximální snahu a částečné navýšení kapacit se v letních a podzimních měsících, kdy byla poptávka nejvyšší, nepodařilo uspokojit všechny pacienty,” informoval Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a.s.

„Proto opět radíme všem zájemcům o pojištěnecký pobyt v našich lázních, aby se jej snažili nasměrovat do zimních měsíců. V tomto období je více volných kapacit a je předpoklad, že bude uspokojen každý pacient. Výrazně se také ušetří, protože řadu kapacit lze právě v zimě využít bez doplatku, což je však v omezené míře možné po celý rok. Navíc u chronicky nemocných je zima zvlášť vhodná pro lázeňskou léčbu, protože zvýšenou zátěž v podobě inverze mohou lépe překonat na čistém vzduchu v Luhačovicích,” dále uvedl.

Jednou z hlavních priorit je v Lázních Luhačovice, a.s., dětské lázeňství. Do jeho rozvoje se proto společnost postupně investuje. Vloni dokončili projekt nového balneoprovozu, ve kterém jsou poskytovány uhličité koupele dětským pacientům. Za tento projekt získala akciová společnost Lázně Luhačovice od Evropského svazu lázní prestižní certifikát za vítězství v soutěži ESPA Innovation Awards 2016 za nejlepší evropskou inovaci v oblasti léčebného lázeňství.

„U dětských léčeben v Luhačovicích se loni zvýšila obsazenost i kvalita poskytovaných služeb. Přispělo k tomu nejen poskytování uhličitých koupelí přímo v budově léčebny, ale i rozšíření ubytovacích kapacit o vilu Vlastimilu. Patrný byl i růst zájmu o léčbu dětí školního věku bez průvodce. Rodiče se již přesvědčili, že výuka na základní škole při dětských léčebnách je srovnatelná s ostatními základními školami a přínos léčby na zdraví dítěte již převážil nad jejich obavami ze zameškání školní výuky,” dodal Jiří Dědek.

Loni akciovou společnost Lázně Luhačovice navštívilo 34 tisíc hostů, což je nejvíce v historii. Růst byl zaznamenán i přesto, že některé kapacity nemohly být využívány kvůli menším rekonstrukcím. Příznivě se na této situaci odrazila také skutečnost, že pravidla pro přiznávání i schvalování lázeňské péče se od roku 2015 nezměnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám