Hlavní obsah

V Židlochovicích jsou Žerotínské farmářské trhy

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. října se na náměstí Míru konají od 8 do 13 hodin trhy. Desítky prodejců domácích i přespolních, z blízkého i dalekého okolí, nabízejí nejrůznější zboží, které sami vyrábějí.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Dnes už to není jako ve středověku, kdy byly povoleny jen dva trhy za rok a o povolení dalších se muselo usilovně bojovat. V posledních letech se na náměstí setkávají prodejci a kupující docela často. Trhy zde mají dlouhou tradici a do obce patří jako zámek, meruňky nebo vinná réva.

Soukromí chovatelé, pěstitelé a výrobci nabízejí čerstvé ryby, králičí maso, grilované speciality, kvalitní uzeniny, oleje, ručně vyráběné sýry, farmářské mléko, jogurty, pekařské speciality z rodinných pekáren, křehké trubičky, trdelníky, pivo Mamut, léčivé víno z černého rybízu, regionální vína, sirupy, džemy, med, čaje, sušené ovoce, bylinky v květináčích, proutěné výrobky, vařečky a mnohé další.

Děti se mohou zabavit při pozorování oveček v ohradě. Součástí trhů bude i kulturní program.

Reklama

Výběr článků

Načítám