Hlavní obsah

V závěru zápasu musel branku hokejového Krnova hájit hráč bez brankářských betonů

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napínavé, ale zároveň i téměř komediální hokejové utkání si zažili na krnovském ledě nejen hráči z HK Krnov a SK Karviná, ale i fanoušci. Zápas 18. kola KLM skončil výsledkem 3:8.

Foto: HK Krnov
Článek

V sobotu 18. ledna přivítali na svém domácím ledě v Krystal Aréně hráči domácího HK Krnov favorita soutěže - tým SK Karviná. Domácí fanoušci natěšení na vydařený hokej vzhledem k posledním zápasům HK byli ale hodně zklamaní, nikoliv však výkonem hráčů na ledě, ale zejména výkonem hlavního rozhodčího Tomáše Jandy.

Zápas přitom domácí zahájili lépe a již v čase 1:15 se po kombinaci prosadil Pavel Michálek. Ale během následujících tří minut bylo všechno jinak a hráči SK Karviná po dvou rychlých gólech strhli vedení na svou stranu, zásluhou Opravila a Rosůlka.

Karvinští pak převzali iniciativu v zápase a tlačili domácí stále častěji do vlastní obranné třetiny. Jeden z důležitých zvratů pak přišel v čase 6:54, kdy si před domácí bránou sjednával respekt domácí gólman Šlupina.

Krnov bez prvního brankaře Šlupiny

Rozhodčí jej následně totiž za hrubost vyloučil na pět minut plus dokonce zápasu. Zdůvodnění pruhovaného velitele bylo podle Romana Šlupiny to, že udeřil hráče Karviné vyrážečkou. Kdyby jej udeřil „pouze lapačkou“, tak by dostal dvě plus dvě minuty.

Nastoupit musel tedy druhý brankář Antonín Mužík. V následující dlouhé přesilovce se pak prosadili hráči Karviné Rosůlek s Kytkou, a před koncem třetiny v čase 19:32 přidal pátý gól do sítě domácích Kastík. Zdálo se, že je po zápase.

Druhá třetina byla pak v režii domácího celku, který mnohdy zatlačil na delší dobu hru do obraného pásma. Tlak domácích vyústil ve dvě branky hráčů Otípky a Kostovského a zdálo se, že se domácí vrací pomalu do zápasu. Návrat ale zastavilo sporné vyloučení domácího Kubíka, které bylo následně střelou od modré potrestáno hostujícím Rosůlkem, který tímto dovršil svůj hattrick. A tak se před poslední dějství šlo do kabin za nepříznivého stavu 3:6.

Rvačka na ledě, vyloučeni hráči a další gólman

V třetí třetině Karviná nenechala nic náhodě a dvěma trefami si zajistila pohodlné vedení 3:8. Trefili se hráči Novák a Bürgel.

Po gólu na 3:8 se však strhla šarvátka u svatyně domácích a jejím výsledkem bylo vyloučení dvou hráčů HK Krnova na pět minut plus do konce utkání a jednoho hráče Karviné se stejným trestem. Co však zarazilo celý stadión a všechny hráče bylo to, že jedním z domácích vyloučených byla brankářská dvojka Mužik, a tak se Krnov dostal do situace, kdy už neměl koho do brány postavit.

HK Krnov dostal ultimátum 10 minut na postavení jednoho ze svých hráčů v poli do brány. Nakonec se tohoto úkolu hrdinně zhostil Pavel Michálek, který se postavil do brány pouze s helmou, rukavicemi a hokejkou od jednoho z brankářů.

Od tohoto okamžiku však více než hokej byla vidět na ledě komedie. Hráči totiž z kolegiálního hlediska nechtěli zranit v bráně Michálka a tak více než kvalitní hokej byl vidět trénink. Hráči obou týmů si pouze přihrávali a své brankáře ohrožovali pouze sporadicky. Rozhodčí v čele s hlavním Tomášem Jandou už jen bezmocně přihlíželi a dále nic nekonali, i když zápas stále oficiálně běžel.

Reklama

Výběr článků

Načítám