Hlavní obsah

V turnaji ve vybíjené se nejvíc dařilo týmům z pionýrské skupiny Dravci

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do neděle 20. až 22. května se na táborové základně Zásada u Kadaně uskutečnil turnaj ve vybíjené pro děti do 15 let z pionýrských skupin Ústeckého kraje.

Foto: Jana Krotilová

Výprava z Chomutova.

Článek

Turnaj pořádala Ústecká krajská organizace Pionýra pro své členy z různých koutů kraje. Mezi stovkou účastníků akce tak byly děti z Ústí nad Labem, Chomutova, Jirkova, Mostu či z Dubí. Technické zajištění akce, program i nezbytný dozor zajišťovali dobrovolníci z řad proškolených vedoucích, kteří s těmito dětmi pracují pravidelně po celý rok na týdeních schůzkách oddílů.

Po celou sobotu se na venkovním hřišti odehrávaly boje o nejlepší umístění. Další program tvořily rukodělné dílny a doprovodné sportovní soutěže v petanque, stolním tenise či šipkách. Večer patřil diskotéce, deskovým hrám a mezi menší děti přišel i kouzelník.

Nedělní vyhlášení výsledků turnaje prozradilo, že nejlépe připravenými týmy byly týmy z Ústí nad Labem z pionýrské skupiny Dravci. Při rozdělování medailí a pohárů nikdy nechyběly.

Všechny zúčastněné děti dostaly kromě drobných dárečků a dobrot také pamětní listy a keramickou pamětní medaili. Z turnaje si ale odváží také řadu pěkných zážitků a někteří i kontakty na děti z jiných měst. S těmi se možná setkají na dalších krajských akcích, z nichž se nejbližší, Bambiriáda, odehraje již následují víkend na Kamencovém jezeře v Chomutově.

Reklama

Výběr článků

Načítám