Hlavní obsah

V třetím plzeňském obvodu začne první seč

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s péčí o životní prostředí probíhají v centrálním plzeňském obvodu seče travnatých ploch. Obvod reaguje především na aktuální počasí, a jelikož mu záleží na tom, aby na jeho území nebyla tráva přerostlá, je během teplých a vlhkých dní častější sečení travnatých ploch nezbytné.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Ve středu 24. dubna zahájíme první seč, která bude trvat do 15. května. Následující seče pak budeme řešit operativně dle potřeby tak, aby tráva nebyla přerostlá. V loňském roce jsme vzhledem k extrémnímu suchu uskutečnili čtyři,“ informoval David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Oproti minulým letům, kdy byli občané zvyklí na méně sečí v roce, a což bylo i často kritizováno jako nedostatečné, se tak některým obyvatelům může jevit, že je hluk sekaček obtěžuje častěji.

„Chtěl bych naše spoluobčany požádat o toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou,“ uvedl David Procházka. „Vzhledem k blížícím se Slavnostem svobody, budou přednostně posekány lokality související s oslavami,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám