Hlavní obsah

V Třemošnici se bude jezdit bezpečněji

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Holcim Česko, výrobce cementu, kameniva a betonu v Prachovicích, slavnostně vyhlásila vítězné projekty letošní soutěže Holcim pro život 2011. Jedním z několika, kdo uspěl a získal finanční podporu, bylo i město Třemošnice se svým projektem Lépe a bezpečněji u hlavní.

Foto: Pavel Kalina

Jeden z řidičů jede rychleji, měřič ukazuje "zpomal".

Článek

Do soutěže bylo přihlášeno čtyřicet jedna projektů a jen osmnáct z nich uspělo a mezi ně bude rozděleno na 700 tisíc korun a materiální podpora ve výši 100 tisíc korun.

Jedním z několika, kdo uspěl a získal finanční podporu, bylo i město Třemošnice se svým projektem Lépe a bezpečněji u hlavní. Projekt vypracoval Miroslav Bubeník, místostarosta města Třemošnice, s tím, že se zakoupí dva měřiče rychlosti. Zařízení bude více působit na neukázněné řidiče a zajistí se tím větší bezpečnost silničního provozu.

„Před rekonstrukcí silnice letos v létě byl záměr umístit měřiče rychlosti ve městě. Původní cena dvou měřičů činila 170 000 korun. Tuto částku se nakonec podařilo snížit na 159 000 korun včetně DPH. Město se podílelo částkou 109 000 korun a 50 000 korun bylo z projektu soutěže Holcim pro život 2011,“ uvedl místostarosta Bubeník. 

Město zakoupilo dva měřiče rychlosti, jeden je umístěn při vjezdu do Třemošnice, v místech průmyslové zóny u Penny marketu. Druhý je na opačném konci města, při vjezdu od obce Běstvina. „Oba měřiče jsou vybaveny statistickým modulem, který umí zjistit jaký je celodenní provoz a vytíženost vozovky, ale hlavně ukáže, jaké procento řidičů jezdí podle předpisů, nebo nedodržuje rychlost,“ sdělil místostarosta.

V případě, že řidiči budou nepoučitelní, může to být signál k tomu, aby policie rychlost začala řešit. Hlavně je to záležitost psychologická, protože každému řidiči vozidla zařízení ukáže, jakou rychlostí jede, a v případě, že jede nad stanovenou rychlost, čili více než 50 km za hodinu, měřič ukáže „zpomal“. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám