Hlavní obsah

V SVČ Most soutěžili žáci základních škol v recitaci

Novinky, Martin Kučera

Středisko volného času Most nejsou jen kroužky, tábory a akce pro veřejnost. Každoročně je mostecké SVČ také organizátorem místních a okresních kol mnoha vědomostních i sportovních soutěží MŠMT pro žáky základních a středních škol.

Foto: SVČ Most

Recitační soutěž v SVČ Most

Článek

V březnu tradičně probíhá přehlídka dětských sólových recitátorů, pro niž pořadatelé našli zázemí v ZUŠ F. L. Gassmanna Most. Porota, ve které bylo zastoupeno Městské divadlo Most (Ivana Zajáčková, Tereza Petíková, Veronika Týcová), Městská knihovna Most (Jitka Belancová), ZUŠ Litvínov (Jana Loosová) a ZUŠ Žatec (Alžběta Urbancová), zde ve středu 20. března hodnotila devět desítek žáků a žákyň ve čtyřech věkových kategoriích, vybrala postupující do krajského kola a za předvedené výkony udělila řadu čestných uznání.

Postupující jednotlivých kategorií:

1. kategorie (2. a 3. třída ZŠ): Kryštof Frýba (ZUŠ Litvínov) a Jakub Falář (ZŠ a MŠ Meziboří)

2. kategorie (4. a 5. třída ZŠ): Lukáš Zatloukal (ZUŠ Litvínov), Mia Holčáková (ZŠ U Stadionu Most), Amálie Průšová (ZŠ a MŠ Meziboří)

3. kategorie (6. a 7. třída ZŠ): Vanda Adamcová (ZUŠ Litvínov) a Jana Korbová (ZŠ Svážná Most)

4. kategorie (8. a 9. třída ZŠ): Josefína Krausová (ZŠ Komenského Most) a Vojtěch Vršek (ZŠ Ruská Litvínov)

Kromě spolupořadatelů, SVČ Most a ZUŠ F. L. Gassmanna Most, poroty a zúčastněných škol se na zajištění recitační soutěže podílela také Městská knihovna Most, která postupujícím věnovala roční registraci. Ocenění si také odnesli věcnou cenu v podobě knižní poukázky.

Postupující ze všech kategorií budou reprezentovat v krajském kole recitační soutěže „Dětská scéna 2019“. To proběhne v posledním dubnovém víkendu v Městské knihovně v Lounech.

Termíny a propozice dalších vědomostních a sportovních soutěží MŠMT jsou uvedeny na webových stránkách SVČ Most – www.svc-most.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám