Hlavní obsah

V soutěži Jihočeská ratolest uspělo českobudějovické Česko-anglické gymnázium

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním 5. ročníku soutěže Jihočeská ratolest obsadilo Česko-anglické gymnázium v Českých Budějovicích v kategorii B – školy všech stupňů - 1. místo s projektem Aby se mu lépe vedlo…

Foto: Kateřina Štruncová

Část týmu studentů při průzkumu potoka

Článek

Jihočeská ratolest je soutěž projektů na ochranu životního prostředí, kterou organizuje spolek Krasec a Jihočeský kraj. Jejím cílem je přispět ke zlepšení životního prostředí a informovanosti o něm v Jihočeském kraji.

„Studenti ČAG v rámci svého projektu dlouhodobě monitorují kvalitu vody v Dobrovodském potoce a pravidelně potok čistí,” sdělila vedoucí projektu Mgr. Lucie Starčevská. „Pro své mladší kamarády ze Základní školy Pohůrecká uspořádali naučné dopoledne o potoce a svou práci završili vytvořením naučné stezky kolem potoka,” dodala učitelka biologie.

Ekologické projekty na Česko-anglickém gymnáziu mají dlouhou tradici, studenti od nejnižších ročníků mají možnost navštěvovat ekologický kroužek, který vede právě Mgr. Lucie Starčevská. Ocenění je zcela zasloužené a bude jistě všechny motivovat k další zajímavé práci v oblasti ochrany přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám