Hlavní obsah

V Ski centru Říčky v Orlických horách se zábavě meze nekladou

Novinky, Stanislava Dvořáková

Ski klub Ústí nad Orlicí, vlastník a provozovatel Ski centra Říčky v Orlických horách pořádá řadu lyžařských akcí sportovních a závodních na všech úrovních včetně mezinárodních a zároveň nabízí možnost sportovního vyžití pro začátečníky i zkušené lyžaře.

Foto: info Ski klub

Areál Ski centrum Říčky v Orlických horách nabízí sportovní vyžití pro začátečníky i zkušené lyžaře.

Článek

Zatímco mnohá horská místa svírá silný mráz, v Říčkách v Orlických horách je přijatelná teplota kolem -6°C, která je zárukou kvalitního sněhu na upravených sjezdovkách s vrstvou v rozmezí 130 až 170 cm prašanu. Rolba vyjíždí hned ráno, aby sjezdovky byly pro lyžaře včas připravené.

Areál Ski centrum Říčky se nachází na jihozápadní straně vrchu Zakletý v nadmořské výšce 740 - 992 m n. m. a patří k nejlepším střediskům sjezdového lyžování v Orlických horách a zároveň je jedním z předních středisek v České republice.

Vlastník a provozovatel Ski klub Ústí nad Orlicí využívá optimálních podmínek této oblasti k bohaté sportovní činnosti. Vedle řady závodů, místních, firemních, republikových i mezinárodních zajišťuje sportovní vyžití zkušeným lyžařům i začátečníkům. Vedle sjezdovek a slalomky jsou upravovány běžecké tratě, můstek a loučka pro začátečníky a rodiče s dětmi. Pro začátečníky všeho věku je organizována lyžařská škola.

Pro přípravu a úpravu tratí slouží sněhová děla a rolby, v letošní sezoně, bohaté na přírodní sníh, se zejména uplatnila nová rolba Pisten Bully 400Park, která nejvíce pomáhá na červené a modré sjezdovce a v dětském výukovém prostoru.

Členové Ski klubu v měsíci lednu zajistili deset lyžařských závodů. Od 22. do 25. ledna to byl republikový kvalifikační závod žactva, na který od 27. do 28. ledna navázala nejvýznamnější akce, a to mezinárodní závod žactva ve slalomu a obřím slalomu - Skiinterkriterium. Tento závod  pořádá Svaz lyžařů České republiky z pověření Mezinárodní lyžařské federace FIS a technickým provedením zajišťuje Ski klub Ústí nad Orlicí.

V průběhu pětapadesáti let se tak do jeho organizační činnosti zapojila řada členů (podle seznamu ve skříňce Ski klubu 122). Organizační výbor lyžařského střediska Říčky proto u příležitosti tohoto jubilea pro významné osoby, které se v minulosti na pořádání těchto závodů v různých funkcích podíleli, zajistil autobus za účelem společného setkání a vzpomínek, užití krásného dne v areálu Ski centra a poznání atmosféry současných závodů.

Do skončení zimní sezony bude ještě uspořádáno kolem deseti různých akcí, které budou ukončeny 2. dubna tzv. bafuňářskými závody neboli maškarním loučením se zimou originálními převleky a nápady. Závěrečná jízda spočívá v tradičním přejezdu ve středisku k tomuto účelu vybudovaného vodního jezírka jako probuzení do nového jara.

Reklama

Výběr článků

Načítám