Hlavní obsah

V rukou držel dva nože a vyhrožoval každému, kdo se jen přiblíží

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velmi vypjatou situaci zažili při své nedělní noční směně dubňanští policisté, kteří do jedné z obcí v jejich teritoriu vyjížděli před třetí hodinou ráno. V místním rodinném domku držel šestačtyřicetiletý muž v rukou dva nože a vyhrožoval ublížením komukoliv, kdo se k němu přiblíží.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na místo proto ihned vyjeli strážníci, policisté i posádka záchranné služby. Muž byl v domě sám, v ruce držel dva nože a vyhrožoval, že každému, kdo k němu přijde, ublíží. Muž je psychicky nemocný a odmítá léčbu.

"Policisté, kteří se zákroku zúčastnili, nemohli situaci nijak zlehčovat, protože nevěděli, jak muž bude reagovat a jak svá slova myslí vážně. Začali s ním ze zálohy navazovat slovní kontakt a vyjednávat o dalším postupu," informoval policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zkušeným policistům se však v jedné chvíli podařilo přimět muže k odložení nožů. "Pak spolu s místním strážníkem městské policie nezaváhali ani na okamžik a muže během pár sekund zpacifikovali. Přivolaný lékař mu vzápětí aplikoval zklidňující lék a za doprovodu policistů jej sanita odvezla do psychiatrické léčebny," doplnil mluvčí.

Celý zákrok nakonec skončil dobře a bez újmy na zdraví. Rodinní příslušníci se mohli vrátit bez obav o život či zdraví do svého domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám