Hlavní obsah

V republikových turnajích se skvěle prezentovali šipkaři Dvořáková a Ulrich

Novinky, Ondřej Vylíčil

Poslední letošní republiková Grand Prix Unie šipkových organizací se o víkendu odehrála v Králíkách u Nového Bydžova. Program nabízel tradičně individuální turnaje v různých kategoriích.

Foto: Zdeněk Špička

Nejlepší páry Grand Prix mixů (Martin Popelka dole, Josef Dlab a Alena Gregůrková nahoře vlevo, Antonín Davídek třetí zprava)

Článek

Páteční výstup hráčů reprezentující týmy ze severní části Královéhradecka byl excelentní. V Grand Prix mixů si totiž rozebrali všechny medailové pozice, když prvenství slavil Martin Popelka (se spoluhráčkou Ladou Knapovou z Liberecka), druhý skončil Antonín Davídek (s kolegyní z Mostecka Žanetou Rödlovou) a bronz ukořistil čistě náš pár Alena Gregůrková, Josef Dlab. Všichni tři pánové reprezentují superligový klub 40+ Trutnov, Gregůrková hájí barvy úpické Republiky.

I sobotní program přinesl regionu vavříny. V nejprestižnější singlové soutěži TOP Grand Prix se radoval hned třikrát. V mužích skončili shodně třetí Pavel Drtil a Martin Popelka (oba 40+ Trutnov). Ještě o příčku lépe se vyházela věčně pátá Šárka Dvořáková (Lucky Darts Jičín), která tak zaznamenala životní výsledek. Podařilo se jí přetrhnout dlouho šňůru čtvrtfinálových porážek, která v této elitní soutěži čítala číslovku sedm, a co víc, rovnou překlenula i bránu semifinálovou.

Přidáme-li k těmto medailovým výkonům ještě tři pěkné páté příčky v podání Aleny Gregůrkové, Antonína Davídka a Jiřího Holíka zjistíme, že v aktuálně nejlepší šestnáctce hráčů a hráček České republiky je hned šestice z regionu.

Souběžně s TOPkami se tradičně hrály i Nominační Grand Prix, které otevírají cestu do příštích TOPek. V nich se nad míru dařilo především Michalu Ulrichovi, který mezi dvěma stovkami mužů dokráčel až na pódium. Bronz je pro ambiciózního reprezentanta českoskalické Primy největším výsledkem kariéry, který mu garantuje premiérový start v následující únorové TOP Grand Prix.

Sobotní program uzavřela Grand Prix mužských a ženských dvojic, ve kterých se na stupních vítězů ukázali stříbrný Antonín Davídek a především opět zlatá Alena Gregůrková. Opět proto, že se spoluhráčkou Marcelou Rajmanovou z Prahy obhájila prvenství z poslední dubnové Grand Prix. Dámy se mohou letos chlubit parádní bilancí - tři starty, dvě zlaté a jedna bronzová. Pokud jim fazóna vydrží, pak mají velké předpoklady k tomu stát se v listopadu mistryněmi České republiky.

V neděli se k terčům postavila mládež. I zde se činili občané našeho regionu a to především dívky Nicol Melicharová (Velký Třebešov) a Kateřina Sehnalová (Brzice), které si zahrály finále Grand Prix žákyň (se šťastnějším koncem pro první jmenovanou). Melicharová se prosadila i v pozdějším turnaji dvojic, kde ukořistila stříbro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám