Hlavní obsah

V rajhradské knihovně se sejdou zájemci o historii a nejlepší dětští čtenáři

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna v Rajhradě připravila pro příznivce rajhradské historie pořad Veselé povídání Iva Durce o Rajhradě a Rajhradských 17. - 19. století aneb Co se nevešlo do knihy o Rajhradě. Uskuteční se ve čtvrtek 23. června od 18.00 hodin, vstup je volný.

Foto: Jiří Smutný

Městská knihovna v Rajhradě

Článek

Přednášející Ivo Durec je pracovník Státního okresního archivu Brno - venkov se sídlem v Rajhradě a zájemcům o dějiny města prozradí mnohé zajímavosti.

Například jak se vítal nechtěně kolomazí první opat, jak se za drobné prohřešky trestali poddaní, kde ve městě stávala kláda, určená k veřejnému zostuzení provinilce, kdo si hlídal polední zvonění v klášteře nebo se inspiroval příběhem a udělal si pěknou procházku ke kamennému hraničnímu sloupu rajhradského panství.

Ve druhé části večera bude vyhodnocena dětská čtenářská soutěž Lovci perel, v níž během celého školního roku děti sbíraly perly za přečtené knížky. Budou vyhlášeni a odměněni nejlepší čtenáři, přičemž vítěz obdrží od starosty Rajhradu Františka Ondráčka velký dort Mořský svět. A naprázdno nevyjdou ani ostatní malí čtenáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám