Hlavní obsah

V psychiatrické nemocnici skončil řidič, který opakovaně narážel do jiného vozu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíle plné strachu zažila o uplynulém víkendu na Zlínsku třiapadesátiletá žena společně se svou šestadvacetiletou kolegyní.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V pátek 21. června po dvaadvacáté hodině večer projížděly v osobním automobilu Slušovicemi a směřovaly do Neubuzi. Za Slušovicemi ale do jejich vozidla nečekaně několikrát po sobě narazil za nimi jedoucí řidič. Žena ze strachu raději zastavila mimo vozovku,“ informovala v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jenomže agresivní řidič zajel těsně za ni, vyběhl z auta a do vozidla, v němž se obě ženy zamkly, se začal dobývat. Po chvíli toho zanechal a utekl směrem k obci Neubuz, aniž by vypnul motor svého auta. Ženy okamžitě přivolaly policejní hlídku.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení po zjištění bližších informací začali po agresorovi pátrat. Po chvíli ho našli v blízké restauraci, kde popíjel nealkoholické nápoje.

„Dechová zkouška u něj opakovaně ukázala hodnotu 0,18 promile alkoholu. Muž se přiznal nejen k tomu, že řídil a najížděl do vozidla jedoucího před ním, ale také k tomu, že těsně před tím vypil malé množství alkoholu. Vzhledem k jeho nepředvídatelnému a často se měnícímu chování policisté přivolali lékaře, který rozhodl o jeho převozu do nemocnice,“ sdělila mluvčí.

Podle vyjádření Moniky Kozumplíkové ale v nemocnici došlo k další zlomové situaci. Dosud klidný muž se po rozhodnutí lékaře o jeho převozu do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži rozlítil a udeřil záchranáře do břicha.

„Policisté, kteří byli u vyšetření přítomni, okamžitě zareagovali a muže uklidnili, vzápětí ho zajistili. Záchranáři ho pak za asistence policistů přepravili do psychiatrické nemocnice. Průběh dopravní nehody a veškeré související okolnosti prověřují zlínští dopravní policisté,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám