Hlavní obsah

V první korfbalové lize byly stoprocentní tři týmy

Novinky, Jan Pařík

Prostějovské béčko, Šenov a rezerva Českých Budějovic. To jsou týmy, které v neděli v šestém kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže posbíraly všechny body. Naopak trochu překvapivě ztratil Kolín, který prohrál právě se Šenovem.

Článek

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Za výhrou je vždy nasměroval až druhý poločas. Korfbalisté prostějovského béčka jak s Novým Lískovcem, tak s domácím Náchodem hráli v prvním dějství vždy vyrovnanou partii, ve druhém však strhli vítězství na svoji stranu. Brněnský tým přehráli 18:9, Náchod 10:7 a z miniturnaje si odnesli čtyři body.

„Trápí nás docela početná marodka a vždy nám chvíli trvalo, než se naše čtyřky sehrály. Zkoušeli jsme i nějaké nové kombinace. Navíc se nám nedařilo tolik střelecky, i když jsme si vypracovali spoustu šancí,“ zdůvodnila prostějovské Kateřina Zelinková horší začátky svého týmu.

 Ve zbývajícím utkání, které nabídlo střelecké hody, si podle předpokladů domácí poradili 20:14 s Novým Lískovcem. „Premiéru si v našem dresu odbyla posila z Kolína Radka Čermáková a hned se prosadila,“ podotkla domácí trenérka Jaroslava Pavlovičová.

SK Plhov Náchod - Brno KK Nový Lískovec   20:14

Prostějov SK RG B - Brno KK Nový Lískovec   18:9

SK Plhov Náchod - Prostějov SK RG B   7:10

MINITURNAJ V HAVÍŘOVĚ

Domácí se dobře vyspali, favorit naopak zklamal. Šenov si v domácím prostředí poradil v infarktovém závěru 15:14 s béčkem brněnského korfbal klubu a poté i překvapivě 17:14 s Kolínem a připsal si třetí a čtvrtou výhru v sezóně.

„Sedlo nám to i přesto, že jsme měli problém s holkama. Jedna nastoupila po dvou letech, další hrála první zápas v kariéře. S Brnem jsme měli většinu času náskok, ke konci nás však stáhlo. Konec jsem pak strašně prožívala, soupeř totiž nedal pár vteřin před koncem penaltu. S Kolínem už jsme byli v laufu a soupeři se naopak moc nedařilo,“ líčila šenovská Kristýna Holubčíková.

Korfbal klubu tak zbyly oči pro pláč. Po úvodní těsné prohře s domácími je totiž 18:14 přehrál i Kolín, ačkoli v poločase Jihomoravané drželi vyrovnané skóre 8:8. „Oproti prvnímu zápasu jsme zlepšili útok, částečně i střelbu a neustále jsme se tahali o vedení. Poločas byl nadějný, jenže druhá půle opět sklouzla ke střeleckému zmaru a soupeř už si vedení pohlídal,“ smutnil brněnský Ondřej Fridrich.

Šenov KC-ZŠ - Brno KK B   15:14

Brno KK B - Kolín VKC   14:18

Šenov KC-ZŠ - Kolín VKC   17:14

DVOJZÁPAS V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

Jihočeské derby přineslo dva očekávané výsledky. Českobudějovická rezerva si v mrazivé hale s domácím Táborem poradila 17:12 a 22:13 a soupeři odskočila v tabulce. Selhání hostů se však příliš nedalo čekat, nastoupili totiž téměř v extraligové sestavě.

„Bohužel nám chyběli nějací mladí kluci, takže muselo nastoupit áčko. Aspoň se po dlouhé době opět ukázala Verča Bínová a herní pauza na ní nebyla vůbec znát. Šlo i poklidné výhry,“ sdělil českobudějovický Ondřej Čierný.

Tábor KC SPŠS - České Budějovice KCC Sokol B   12:17

České Budějovice KCC Sokol B - Tábor KC SPŠS   22:13

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám