Hlavní obsah

V pražském Paláci Akropolis vystoupí Michael Patrick Kelly, frontman ze skupiny Kelly Family

Novinky, Milan Papežík

Michael Patrick Kelly, známý spíše pod pseudonymem Paddy, potěší své fanoušky v sobotu 10. září, kdy vystoupí v Praze v rámci svého letního turné Human - Club Tour 2016.

Foto: Michael Patrick Kelly

Michael Patrick Kelly přijede v září do Prahy

Článek

Paddy Kelly byl v roce 1996 na začátku působení kapely Kelly Family u nás druhým nejoblíbenějším členem hned po sladkém Angelovi. Rok se sešel s rokem a kluci z Kelly Family dospěli a vyzráli jako víno. Z Kelly dívek se staly šarmantní dámy. A nejobletovanějším členem Kellyovic klanu se po pár letech (nebo spíše měsících) stal jemný choch Paddy s kukučem neviňátka. Dlouhé vlasy nepočítáme, neboť ty vlastnil každý kluk z této početné zpívající rodinky.

Zájem dívek o Paddyho byl tak enormní, že sám Paddy začal po pár letech slávy rozmýšlet nad pravým smyslem života. Měl sice vše, co by si jeho vrstevníci mohli jen přát, ale cítil se duševně prázdný. A právě prázdnota v jeho duši ho na přelomu tisíciletí dohnala k sebevraždě, kterou naštěstí na poslední chvíli neuskutečnil. Oslovil ho hlas Boží, který Paddymu stanovil nový směr života a smýšlení.

Paddy se jako druhý Kelly kluk (hned po Jimmym) rozhodl ostříhat svoji bohatou hřívu a po vydání debutového alba In Exile a pár sólových vystoupeních na festivalech a v kostelech usoudil, že mu bude nejlépe, když se úplně stáhne z veřejného života. A tak od roku 2004 nastoupil jako mnich do kláštera v jižní Francii. Později přesídlil do Belgie, aby byl nablízku svým sourozencům bydlícím ve stejném městě opodál.

Jako mnich vystupoval po celé Evropě a neopomněl ani ČR v rámci modlitebních večerů v Olomouci a Brně.

V roce 2010 však z kláštera vystoupil a vrátil se zpět k životu aktivního hudebníka. Střídavě vystupoval s kapelou, nebo úplně sám v divadlech v rámci unplugged koncertů. Očividně fanouškům velice chyběl, neboť jako jeden z mála členů Kelly Family byl schopen naplnit velké sály či haly. V roce 2015 vydal veleúspěšnou desku pod názvem Human, která se umístila dokonce na 3. místě v německé hitparádě nejprodávanějších alb.

Se svojí kapelou předvede Paddy v Praze svižnou pop-rockovou show a po letech a několika návštěvách jeho sourozenců v ČR tak půjde o klasický koncert "na stojáka". U jeho rytmických písní se rozhodně nikdo nebude nudit, takže o zábavu mají všichni návštěvníci koncertu postaráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám