Hlavní obsah

V pražském centru Arkády bude v hlavní roli jóga

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní centrum Arkády bude ve čtvrtek 7. března patřit józe. Celodenní program završí od 17 hodin samotný Český Yoga Asana Šampionát roku 2013.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Bikram Yoga je moderní dynamické cvičení - jóga se 40letou tradicí. Jejím zakladatelem je Bikram Choudhury, který tuto metodu přivezl v roce 1971 z Indie do Spojených států a již o dva roky později založil první ze škol Yoga College of India.

Bikram Yoga je dynamický 90minutový program 26 poloh Hatha jogy (fyzické jógy) a dvou dýchacích cvičení v sále vyhřátém na 42 °C. Je to metoda protahování a posilování lidského těla. Do Prahy ji přijedou představit tři světoví šampioni: Cynthia Wehr, Gloria Suen a Ky Ha.

Program začne dopoledne od 11 hodin a potrvá do 19 hodin, setkáte se v něm s hosty: s Ivanou Jirešovou, Jitkou Čvančarovou a Evou Decastelo, dále návštěvníci uvidí vystoupení Markéty Konvičkové, Daniela Mrózka a taneční skupiny IF Leony Qaši Kvasnicové. Celodenní program završí od 17 hodin samotný Český Yoga Asana Šampionát roku 2013.  Uvidíte soutěže žen i mužů z Čech v asi tříminutovém vystoupení jednotlivců s praktickými ukázkami poloh Bikram jogy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám