Hlavní obsah

V pražské zoo se křtila mláďata - a nejen to

Novinky, Vratislav Konečný

Nádherný slunný den vytáhl do pražské zoologické zahrady, kolem 13. hodiny bylo zaznamenáno přes 12 tisíc návštěvníků. Sobota se nesla ve znamení křtů, jména dostala dvě zvířata, slavnostně byly otevřeny velkokapacitní toalety s originální expozicí koprolitů a odlitků trusu.

Foto: Vratislav Konečný

Tygrům byli návštěvníci lhostejní

Článek

Zoo Praha zahájila novou sezonu. Při slavnosti se představil nově chovaný ptačí druh, kagu chocholatý. Došlo na „křtiny“ dvou mláďat primátů. Gueréza pláštíková dostala jméno Lopi, gibon stříbrný se jmenuje Abu-abu.

Zoo plná zvířat i význačných dvojnožců

Slavnosti se zúčastnilo několik významných hostů – náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček, rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, herec Ondřej Sokol či úspěšní účastníci taneční soutěže StarDance – herci Jitka Schneiderová a Jiří Dvořák, kteří návštěvníkům předvedli i krátkou taneční kreaci.

Díky nim a taneční škole InDance tak Zoo Praha do nové hlavní sezony doslova vtančila.

Ředitel Bobek se těší na ďábly medvědovité

„Během jara představíme v nové expozici posvátné žáby z jezera Titicaca. Koncem léta otevřeme Rákosův pavilon pro nejvzácnější papoušky a čeká nás i dokončení Australské expozice. Tu sice otevřeme příští rok, ale její hlavní obyvatelé, ďábli medvědovití, by měli přijet již letos,“ vyjmenoval hlavní body sezóny ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Upozornil na další překážku, která může znovu oddálit výstavbu nového Pavilonu goril. „Nabídky, které jsme dostali od firem účastnících se soutěže, velmi významně převyšují kontrolní rozpočet.“

Velkou pomoc dostává zooo od magistrátu. Letos Praha na výstavbu nových pavilonů, ale i na modernizaci zoo a na další úpravy uvolní 170 milionů korun. Plánovaná výstavba Pavilonu goril by podle P. Hlubučka, náměstka primátora, měla být zahájena letos. 

Reklama

Výběr článků

Načítám