Hlavní obsah

V Praze proběhne Festival holotropní kultury

Novinky, Tomáš Váňa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 21. - 23. dubna se na Pražské křižovatce uskuteční Festival Holotropní Kultury pod záštitou Nadace VIZE 97. Během festivalu si návštěvníci budou moci prohlédnout výtvarná díla, plastiky a instalace, ale budou také probíhat přednášky, workshopy a večerní hudební koncerty živých kapel.

Foto: Aleš Orlík

Kulturní program Festivalu. Na fotce Milan Hrabánek a Jana Vysoudilová.

Článek

Akci pod záštitou Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 pořádá Mezinárodní Transpersonální Centrum Holos.

Po celé tři dny festivalu bude k vidění výstava holotropního umění. Co to holotropní umění je? Při terapeutické práci se neustále setkáváme s potřebou lidí vyjádřit svůj vnitřní proces navenek prostřednictvím kreseb, maleb, soch, prózy, poezie, zpěvu či jiných forem umění. Vznikají tak jedinečná díla, jež otiskují psýché člověka a nezřídka mají i vysokou estetickou či uměleckou hodnotu. 

Na Pražské křižovatce se holotropní umění představí již podruhé po úspěchu v loňském roce. Nalezli jsme další umělce, jejichž tvorba je ovlivněna holotropními stavy vědomí, a kteří osobně svou tvorbu představí v třídenním Festivalu holotropní kultury.

Výstava tentokrát nese název Z temnoty duše, světlo. Pět umělců na ní představí svá díla, jež jsou odrazem jejich vnitřního světa a niterných procesů a zároveň prostředkem k transformaci.

V rámci pátečního slavnostního večera proběhne beseda s autory a křest katalogu k výstavě, kterého se ujme Dagmar Havlová.

Během celého festivalu si návštěvníci budou moci nejen prohlédnout výtvarná díla, plastiky a instalace, ale budou také probíhat přednášky, workshopy a večerní hudební koncerty živých kapel.

Témata přednášek korespondují s tematikou připravované Mezinárodní transpersonální konference ZA OBZOR MATERIALISMU – SMĚREM K CELISTVOSTI, která se uskuteční v Praze v září tohoto roku za účasti Stanislava Grofa a mnoha dalších světových významných osobností transpersonálního hnutí.

Z nabídky workshopů se návštěvníci mohou těšit na Terapii zpěvem s Johanou Teryngerovou, či workshopy arteterapie. Večery budou patřit koncertům, Johana Teryngerová představí svou novou vlastní tvorbu, celou Křižovatku pak rozhýbe Létající koberec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám