Hlavní obsah

V Praze 13 začíná nový ročník hokejbalové extraligy

Novinky, Michal Pěch

Jediný pražský extraligový zástupce, HC Kert Park Praha, zahájí v sobotu doma na Lužinách nový ročník hokejbalové Ford Credit Extraligy. Pražané se od 15:00 utkají s Karvinou.

Foto: Michal Pěch

Buly. Na obrázku Martin Sup a Martin Kruček (HC Kert Park Praha) a Vojtěch Palcer (HbK Karviná)

Článek

Po pěti měsících čekání se extraligový hokejbal vrací znovu do Prahy, konkrétně na městskou část Praha 13, kde sídlí jediný pražský extraligový zástupce HC Kert Park Praha.

Během přestávky mezi sezonami se v týmu Pražanů událo několik změn. Za Kert Park již dále nebudou hrát Lukáš Plzák a Lukáš Ptáčník, již ze zdravotních důvodů ukončili kariéru, dále brankář Leoš Gerlich, který si od extraligového hokejbalu dává pauzu, a také Petr Christ, Radek Hulín a David Tyburec. Navrátilci do žluto-modrých dresů po zranění jsou obránci Tomáš Sikora, Jiří Skalník a také útočník Adam Führich. Nové příchozími jsou pak brankář Petr Mikl, obránci Petr Adam a Jan Mráz a útočník Miroslav Franěk.

Pražané zahájili přípravu na novou extraligovou sezonu již na začátku června. V tzv. suché přípravě se Kert Park zaměřil zejména na celkovou fyzickou kondici. První část probíhala v červnu, druhá začala po měsíční pauze na začátku srpna. Parkáni v rámci přípravy absolvovali soustředění v nedalekém Rakovníku, kde sehráli i přípravné utkání se soupeřem z Ústí nad Labem.

Týden před začátkem nového extraligového ročníku se Kert Park zúčastnil Českého poháru, na který přijel pražský celek obhajovat vítězství z minulého ročníku. Vzhledem k rozsáhlé marodce a pracovním povinnostem některých hráčů, museli Pražané na turnaj odcestovat pouze s 12 hráči do pole a dvěma brankáři. Kert Park sice vítězství z minulého ročníku neobhájil, ale hráči se do Prahy vrátili se stříbrnými medailemi na krku.

Utkání s Karvinou

Tento týden přípravy na extraligu vrcholí. Pražané se již tuto sobotu 31. srpna 2013 utkají v prvním kole doma na Lužinách s Karvinou, která je již tradičním soupeřem z úvodu sezony. Pražané mají z 8 vzájemných utkání posledních sezon se Slezany úctyhodný výsledek – 6 výher v základní hrací době a 2 výhry v prodloužení, tedy ztrátu pouhých 2 bodů. Naváže Kert Park na výsledky z předchozích 4 sezon?

Úvodní buly utkání bude vhozeno v sobotu 31. srpna na hřišti na Lužinách již v 15:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám