Hlavní obsah

V Plzni zahrál vynikající kanadský kytarista Dave Goodman

Novinky, Marek Velebný

V plzeňské Galerii a restaurantu Artamo se v úterý 14. července konal mimořádný hudební večer s vystoupením vynikajícího kanadského kytaristy Dave Goodmana.

Foto: Marek Velebný

plakát akce na piánu v Artamu

Článek

Jako první hudebník vystoupil vynikající český bluesový kytarista Jump-blues Jan Stehlík, který byl pro tento mimořádný večer jakýmsi předskokanem zahraničního hosta, virtuózního kanadského kytaristy, zpěváka a skladatele Dave Goodmana.

Jan Stehlík je člen kapely St. Johnny, jediné kapely v ČR, která hraje tzv. jump-blues 50. let. Jeho syrový pěvecký projev, stylová hra na kytaru a záliba ve starých aparátech jsou zárukou autentického bluesového zvuku jeho kapely. Ačkoli v Artamu vystupoval sólově, jeho rytmická a energická hudební produkce měla mezi návštěvníky Artama úspěch - bluesové rytmy je provokovaly k tleskání a tanci.

Virtuózní kytarista a opravdu mnohostranný hudební talent Dave Goodman nadchl ve druhé polovině večera svou fantastickou kytarou přítomné hosty a hudební fanoušky v Galerii a restauraci Artamo. Dave Goodman vystoupí mj. také na festivalu Colours of Ostrava nebo na rockových kurzech a letní umělecké dílně v Domažlicích 22. července.

Dave Goodman zaznamenal např. před dvěma lety velký úspěch v německé TV show Supertalent. Kanadský zpěvák Dave Goodman s bluesovými kořeny spolupracoval mj. s Davidem Samobornem, Jeffem Healleym, Dobie Brothers nebo s Ford Blues Bandem, kde vystřídal hlavního protagonistu Robena Forda. Dave Goodman vystupuje po celé Evropě, hlavně v Německu, Dánsku, Itálii, Maďarsku, Slovensku a jinde.

V Galerii a restaurantu Artamo se návštěvníci mohou občas setkat s výbornou hudbou, navíc se nachází v blízkosti dalších plzeňských kulturních center, jako jsou například DEPO 2015 nebo House of Blues.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám