Hlavní obsah

V Plzni se soutěžilo o nejlepší rukodělné výrobky

Novinky, Alena Lochmannová

Na 36 škol s celkem 60 výrobky se zapojilo do soutěže vyhlašované Plzeňským krajem Řemeslo má zlaté dno. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se konalo ve čtvrtek 13. června v plzeňské Techmanii.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Na 36 škola s celkem 60 výrobky se zapojilo do soutěže vyhlašované Plzeňským krajem Řemeslo má zlaté dno.

Článek

Už počtvrté v řadě letos žákyně a žáci základních a středních škol v Plzeňském kraji soutěžili se svými rukodělnými výrobky v soutěži Řemeslo má zlaté dno, vyhlašované Plzeňským krajem.

"Soutěží Řemeslo má zlaté dno chceme ocenit a podpořit tvořivost a um dětí a chceme také žákům touto cestou říci, že má smysl věnovat se řemeslu a orientovat se na technické obory, které jim zajistí lepší uplatnění na trhu práce," uvedl náměstek hejtmana pro školství, sport, kulturu a cestovní ruch Jiří Struček.

Žáci mohli do soutěže zasílat různé druhy výrobků – hračky, suvenýry, učební pomůcky, oděvní doplňky, vybavení do domácnosti apod. Podmínkou bylo, že výrobek musí být vytvořen bez pomoci dospělých.

V kategorii 1. – 5. třída ZŠ zvítězil Jakub Demčo ze ZŠ v Tachově s modelem lodi, v kategorii žáků z 6. – 9. třídy ZŠ pomyslnou zlatou medaili za maketu koupaliště v Tachově získala Michaela Musilová ze ZŠ Tachov a v kategorii středních škol zvítězil Karel Němeček ze SOU elektrotechnického v Plzni s Led Cube 8×8×8 neboli kostkou vytvořenou z led diod.

Stejně jako v loňském roce se i letos udělovala Cena hejtmana Plzeňského kraje. Za model motocyklu ji získal Jaroslav Homolka ze SŠ v Boru. Cenou náměstka hejtmana pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu byla ohodnocena Anna Havryshyna ze Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Plzni za vlastnoručně vyrobený prsten. Udělovala se také Cena odboru školství, mládeže a sportu KÚPK. Tu obdržel Michael Kotschy ze SŠ Oselce za zvon na stěnu.

Všichni ocenění získali věcné ceny – notebooky, kamery, MP4 přehrávače nebo fotoaparáty.

Reklama

Výběr článků

Načítám