Hlavní obsah

V Plzni pokřtili malého tygříka

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při prvním představení cirkusu Jo-Joo byl v Plzni pokřtěn malý tygřík ussurijský. Kmotrem se stali Petr a Michal Jančaříkovi.

Foto: Jan Kaše

Tygřík Michal se mazlí s Jaromírem Joo

Článek

Národní cirkus Jo-Joo rozvinul své šapito na louce poblíž kostelíku U Ježíška. Ve středu 8. května proběhlo první představení, jehož součástí bylo i pokřtění mláděte tygra ussurijského. Dostal jméno Michal po jednom ze svých kmotrů a je to v pořadí již devatenáctý tygr tohoto cirkusu.

Samotné představení, koncipované jako Alenka v říši cirkusových divů, pak bylo doslova nabité, číslo střídalo číslo a diváci se rozhodně nenudili.

Nechyběla hadí žena, která dokázala neuvěřitelným způsobem své tělo zkroutit, výborní akrobaté či tlupa „afrických domorodců“, obratně šplhajících po tyčích, na nichž předváděli dech beroucí kousky.

Obrovským aplausem ocenili diváci i výkon „strýce a synovce“, dvou malých kluků, kteří získali obrovský úspěch v soutěži Česko Slovensko má talent. Při svých vystoupeních prokazují, že k cirkusovému řemeslu mají opravdu blízko, vlastně se pro něj narodili. Mrštnost, rychlost, síla a úžasná pohyblivost z nich vyzařuje při každém pohybu.

Cirkus Jo-Joo je samozřejmě vyhlášený drezurou zvířat. V manéži se tak pohybovaly pumy, které ladně přeskakovaly i větší vzdálenosti, úžasní poníci či neposední a hraví dalmatini.

Zlatým hřebem je pak vystoupení principála Jaromíra Joo se svými miláčky. V kleci se nejprve objevili dva mladí tygři, kteří se různě honili a doráželi na sebe. Poté rozvážným krokem přišel Borneo, obrovský tygr, rozšiřující kolem sebe respekt. I přes svoji velikost a sílu, kterou jistě disponuje, se v přítomnosti Jaromíra Joo stává mazlíkem.

Představení lze celkově hodnotit jako velice profesionální, milé a vstřícné. Nikdo si na nic nehraje, z účinkujících vyzařuje skromnost a oddanost svému řemeslu. Všichni se snaží o maximální nasazení, aby divákům poskytli ty nejlepší zážitky. Právě takovým přístupem vytváří atmosféru, kterou můžete zažít pouze v cirkusu. Jak správně uvedl principál Jaromír Joo, cirkus je poslední romantikou na světě a je součástí naší kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám