Hlavní obsah

V Plzni jsou opět oslavy osvobození

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní kulturní program v amfiteátru za Plazou v Plzni zahájila folková kapela "Čáry máry" s Martou Janečkovou.

Foto: Marek Velebný

Marta Janečková

Článek

První májové dny Plzeň opět ožívá oslavami osvobození americkou armádou a jako v minulých letech stěžejní program se odehrává v areálu bývalého výstaviště a v amfiteátru za OC Plaza, na náměstí republiky a v sadech pod hotelem Central a také u Patonovo muzea na Sadech pětatřicátníků.

Již od prvního května vyrůstaly vojenské stany na těchto místech, neboť letos se hlavní plzeňské oslavy osvobození konají od pátku 3. do neděle 5. května

Na náměstí republiky vystoupil v pátek například Meky Žbirka, v sobotu se mohou diváci těšit na skupiny Taxmeni a Plavci. Na scéně za OC Plaza vystoupí The Storm, Blue Gate, Rivan a.the Plaids. Taxmeni i Rivan a.the Plaids se během večera přesunou i do westernového podniku A. C. W. Saloon.

Za řekou v místě bývalého výstaviště je přes víkend ukázka historické i moderní vojenské techniky. V neděli se v centru Plzně uskuteční opět přehlídka "Convoy of liberty", kterou tradičně vyvrcholí oslavy osvobození. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám