Hlavní obsah

V plzeňském centrálním obvodě proběhla preventivní akce zaměřená na majitele psů

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská policie zareagovala na žádost Úřadu městského obvodu Plzeň 3 a ve spolupráci s ním připravila kontrolní akci, zaměřenou na pejskaře. Kontrolní akce proběhla za účasti zástupce MO Plzeň 3 místostarosty Davida Procházky.

Foto: Městská policie Plzeň

Hlídka MP s místostarostou Davidem Procházkou kontrolují, zda je pejsek vybaven známkou a má čip.

Článek

Hlídky vyrazily do míst, kde pravidelně pejskaři své domácí miláčky venčí, a kontrolovaly nejen to, zda majitelé po nich uklízí exkrementy a zda je pes vybaven známkou nebo má už čip, ale poté si i v databázi ověřovaly, zda je řádně přihlášen a je za něj zaplacen poplatek.  

„Akci jsme uspořádali v důsledku narůstajícího počtu žádostí našich občanů, kteří si stěžují na množící se psí exkrementy na trávnících a komunikacích,” informoval David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.  

Strážníci byli během této kontroly vstřícní a neudělovali tentokrát pokuty. Ukáznění pejskaři získali ve středu večer malý dárek v podobě příručního zásobníku se sáčky na exkrementy ve tvaru kostičky. V průběhu akce bylo zkontrolováno na tři desítky průvodců zvířat, ne všichni však dárek ale obdrželi.  

„Někteří psi byli bez čipu a jedno zvíře nebylo na vodítku,“ řekla Jana Pužmanová, tisková mluvčí Městské policie Plzeň  

„Tato kontrola byla zaměřena preventivně, nikoliv represivně. Chtěli bychom poděkovat nejenom plzeňské městské policii, že nám při této akci vyšla vstříc, ale také těm majitelům pejsků, kteří mají vše v pořádku a plní si své povinnosti,” dodal David Procházka.      

Reklama

Výběr článků

Načítám