Hlavní obsah

V pardubickém Olympijském parku pomohou i handicapovaní dobrovolníci

Novinky, Michal Chlumský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako samotná olympiáda v Rio de Janeiru ani Olympijský park Pardubice se neobejde bez pomoci dobrovolníků. V Pardubicích však dokazují, že dobrovolníkem může být opravdu každý. Návštěvníci parku se zde budou potkávat i s handicapovanými dobrovolníky z Domova pod Kuňkou v Rábech.

Hra boccia.

Článek

Myšlenku zapojit dobrovolníky z Domova pod Kuňkou iniciovalo samo jeho vedení v rámci spolupráce s městem Pardubice. O dobrovolníky se budou starat koordinátorky dobrovolníků z Dobrovolnického centra Koalice nevládek Pardubicka.

„Zmínění dobrovolníci se budou podílet na udržování čistoty v parku a pomáhat s celkovým chodem olympijského parku. Při jejich dobrovolnické činnosti jim budou k dispozici naše koordinátorky, které s nimi budou jezdit po jednotlivých částech parku,“ informovala Jana Machová, ředitelka Koalice nevládek Pardubicka. 

Ve středu 10. srpna proběhne v Olympijském parku Pardubice také akce s názvem Veletrh sociálních služeb aneb Žijeme v pestrém světě. Konat se bude v Tyršových sadech na místě bývalé haly ČSTV. I zde se představí dobrovolníci s handicapem.

Návštěvníkům budou pomáhat při plnění různých sportovních a dalších dovednostních disciplínách. Všichni si zde budou moci vyzkoušet netradiční sporty, v nichž vynikají právě handicapovaní. Jde například o bocciu (hra principem podobná petangu), jízdu na dvojkole nebo handbike. 

Olympijský park Pardubice bude svým programem kopírovat období konání Olympijských her v Rio de Janeiru. Otevřen tedy bude od 5. srpna do 21. srpna. Aktivity budou probíhat na několika místech města. Hlavním dějištěm bude park Na Špici.

Kromě sportovních aktivit zde svou činnost představí i několik neziskových organizací z Pardubicka, připraven bude také kulturní program, o jehož náplň se například na Happy Season stage postarají místní hudebníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám