Hlavní obsah

V Ostrově se konal 2. ročník šipkového memoriálu Milana Fialy

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. ledna se v pivnici Kolečko v Ostrově uskutečnil 2. ročník šipkového Memoriálu Milana Fialy.

Foto: Jan Mrenica

Skvělá parta lidí se sešla na 2.ročníku šipkového memoriálu

Článek

Na premiérovém ročníku se sešlo úctyhodných 61 hráčů a hráček, dlouhodobých zkušených šipkařů, amatérů, Milanových kamarádů i hrajících rodinných příslušníků. Zdálo se, že tento počet již nebude jen tak překonán, ale opak byl pravdou.

Hned ve 2. ročníku byl tento počet ještě navýšen a nový rekord má tak neskutečné číslo 67 hráčů. Včetně Milanovy nejbližší rodiny a hojného počtu kamarádů se memoriálu zúčastnili převážně šipkaři z Ostrova. Ale nechyběli i hráči z Hroznětína, Jáchymova, Karlových Varů a Nejdku.

Skvělá parta lidí se náramně bavila až do pozdních večerních hodin. Na turnaji bylo k vidění spousta dramatických a vyhrocených utkání, ale jednalo se především o příjemnou zábavu a tak převážně každý bral porážky sportovně. Vítěz prvního ročníku se bohužel kvůli pracovnímu vytížení nemohl dostavit. Ve finálové osmičce měl tak Ostrov pět svých hráčů, Nejdek dva a Karlovy Vary jednoho.

V celkovém pořadí se na senzačním pátém místě umístila Kateřina Ogorková z domácího týmu a tímto se zároveň stala i nejlepší ženou turnaje. Na čtvrtém místě se pak umístil Zdeněk Štěpánek z klubu Družba Domino Ostrov. Třetí místo uhájil nejlepší Ostrovský Škodík Jan Dutka.

Ve finále se tak překvapivě utkali Radek Krůta z ŠK Klokani Nejdek hrající 3. krajskou ligu a extraligový hráč Michal Oplt z Racek B52 Karlovy Vary. Šipky jsou ale krásný a nevyzpytatelný sport. Často nejde ani o trénink a umění, ale o to mít trochu toho štěstí a hlavně pevné nervy. 

A to se právě podařilo Radkovi Krůtovi, který celý turnaj memoriálu vyhrál bez jediné porážky a mohl se tak radovat z úspěchu a putovního poháru.

Amatérem turnaje byl vyhlášen Radek Hamar z Ostrova. Zvláštní cena byla předána i nejstaršímu účastníkovi a tím byl 70letý Josef Feierfeil. Ocenění a velké díky patří taky pořadateli a organizátorovi turnaje Janu Mrenicovi, bez kterého by se tak skvělý a úžasný turnaj jen stěží uskutečnil.

Pivnice Kolečko a šipkový klub Škodíci Ostrov děkuje všem sponzorům, hráčům za sportovní výkony, divákům za podporu a personálu pivnice za super pracovní výkony.

Všichni se již těší na další ročník, a kdo ví, třeba se bude znova přepisovat rekord.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám