Hlavní obsah

V Ostravě zazpívala skupina Slza

Novinky, Josef Zajíc

Hvězdní hosté, osvětové akce i výstavy. To všechno spatřili a ještě mohou uvidět a uslyšet návštěvníci obchodního centra FORUM Nová Karolina v Ostravě. Jedním z hostů byla i populární skupina Slza.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.11.2017 V obchodním centru FORUM Nová Karolina se představila skupina Slza. Petr Lexa.

Článek

„Listopad 2017 bude v našem centru opravdu barvitý. Ještě před začátkem adventu a příprav na Vánoce se budeme věnovat zdraví, osvětě, cestování i setkání s knihami či hudebními novinkami. Věříme, že si na své přijdou a budou se společně bavit jak děti, teenageři, rodiče i senioři,” zve návštěvníky marketingový manažer obchodního centra FORUM Nová Karolina Tomáš Lučan.

A nabídka byla a ještě bude opravdu veliká.

V pátek 10. listopadu proběhla osvětová akce v rámci Týden rané péče. Akce byla věnována aktivitám a činnosti Středisku rané péče SPRP, pobočka Ostrava.

Od 11. listopadu si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu velkoformátových fotografii Radima Kolibíka Světem s dronem. Autor je ostravský rodák, který návštěvníky nechává shlédnout na mnohá místa a země z ptačí perspektivy. Výstava je k vidění až do 12. prosince. Proběhly i youtuberské hry Play.

Osvětová akce Světový den s diabetem proběhla v úterý 14. listopadu. Akce byla spojená s prevencí, diagnostikou i léčbou onemocnění diabetes mellitus neboli cukrovky. Návštěvníci měli možnost si zdarma změřit tlak, procento tuku v těle, obvod pasu a spočítat různé indexy obezity. Osvěžili si základy první pomoci a měli možnost prohlédnout si vozidlo Záchranného týmu ČCK Ostrava.

Ve středu 15. listopadu úvodní halu a schody v přízemí obchodního centra FORUM Nová Karolina zcela zaplnili mladí, starší i nejstarší diváci, kteří již hodinu před 17 hodinou netrpělivě čekali na známou dvoučlennou skupinu Slza.

V 17.00 hodin na pódium vystoupali, za bouřlivého potlesku diváků, Petr Lexa a Lukáš Bundil. Skupinu Slza založil v roce 2014 právě Lukáš Bundil, který ke spolupráci přizval Petra Lexu. Oba pak v roce 2015 vydali první album Katarze - úvodní píseň televizního seriálu Přístav.

Ve středu v kratším koncertu uvedli některé své písně z nového alba z roku 2017 Holomráz. Koncert se vydařil, lidé tleskali, fotili. Nejedné fanynce ukápla štěstím slza. Po koncertě probíhala autogramiáda.

O víkendu 18. a 19. listopadu u příležitosti 750. výročí města Ostravy bude možné napsat vzkaz budoucí generaci. Truhla, která je jinak uložena v Kulturním centru Cooltour, se bude tentokrát nacházet v přízemí obchodního centra FORUM Nová Karolina. 

Kecy, kecy, kecičky je nová kniha, kterou představí v neděli 19. listopadu od 15 hodin hvězdný pár Karin Babinská a Richard Krajčo. Vedle představení publikace bude součástí také autogramiáda ve 2. patře centra.

FORUM Nová Karolina tak pokračuje v dlouhodobé podpoře spolků, institucí, škol či neziskových organizací. V rámci rozvoje spolupráce a prezentace aktivit více než desítky organizací bude koncem listopadu v centru zahájena výstava projektu pod titulem Prostři pro tři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám