Hlavní obsah

V Ostravě se v květnu sejdou světové kapacity výzkumu využití kmenových buněk

Novinky, Tomáš Kopečný

Ve dnech 25. a 26. května se do Ostravy sjedou přední světoví odborníci z oblasti regenerativní medicíny, biotechnologie a R&D, a to u příležitosti konání 7. mezinárodního kongresu Perinatal Stem Cell Society. Vůbec poprvé se toto prestižní setkání vědců a lékařů uskuteční na evropském kontinentu.

Foto: Perinatal Stem Cell Congress 2020
Článek

Jedná se o již sedmý kongres organizovaný americkou neziskovou společností Perinatal Stem Cell Society, která sdružuje odborníky z oblastí regenerativní medicíny, a to především perinatálních derivátů, jako jsou přípravky na bázi amniové membrány, pupečníkové krve a placenty.

Letos se konference premiérově uskuteční v Evropě a šanci hostit její účastníky dostalo Česko. Organizátoři si vybrali jako místo konání Moravskoslezský kraj a město Ostravu, kde je dnes asi největší koncentrace inovací v zemi a je inspirativním příkladem multioborové spolupráce mezi vědeckými, akademickými a firemními partnery.

Dvoudenní blok přednášek a panelových diskusí se zaměří na témata z oblasti regenerativní medicíny, biotechnologie a R Na konferenci vystoupí 20 spíkrů z řad vědců a lékařů z celého světa, většina však původem z USA.

Zcela zásadní je účast dvou předních světových odborníků v oblasti regenerativní medicíny: „otce mezenchymálních kmenových buněk“ prof. Arnolda I. Caplana a ředitelky Centra pro výzkum autismu a mozkových onemocnění Duke University prof. Joanne Kurtzberg.

Na vystoupení prof. Joanne Kurtzberg dojde v pondělí 25. května od 10.30 hodin, prof. Arnold I. Caplan pak přijde na řadu hned na začátek odpoledního programu ve 13.30 hodin.

Součástí konference budou jednak přednášky, prezentace, videoukázky a moderované panelové diskuse, ale také neformální networking během společenského galavečera. Vše se odehraje v Ostravě v prostorách Dolní Vítkovice & Bolt Tower. Podle organizátorů se čekává celková účast mezi 200 a 250 posluchači z vědecko-výzkumného, univerzitního, ale také zdravotnického a farmaceutického prostředí.

Předběžný program můžete nalézt na stránkách: https://www.perinatalstemcells.com/2020-conference-agenda-in-czech-republic.html

Perinatal Stem Cell Society: Organizace byla založena v USA v roce 2013 na základním principu, že kmenové buňky z perinatálních tkání obsahují dosud obrovský nevyužitý potenciál k léčbě mnoha závažných onemocnění. Perinatal Stem Cell Society usiluje o spojování vědecké komunity prostřednictvím mezinárodních konferencí a mezi své největší úspěchy řadí prosazení tzv. REGROW ACT jehož smyslem bylo urychlení pokroku v léčbě pomocí kmenových buněk, které se tímto staly součástí novely zákona o veřejných zdravotních službách v USA.

Další informace na www.perinatalstemcells.com

Reklama

Výběr článků

Načítám