Hlavní obsah

V Ostravě se uskuteční další ročník výstavy modelových kolejišť

Novinky, Jan Štefek

Druhý ročník výstavy železničních modelů a modelových kolejišť se ve dnech 14. a 15. března uskuteční ve Středisku volného času Ostrava-Zábřeh.

Foto: Jan Štefek

Model úzkorozchodné železnice

Článek

Na výstavě budou k vidění modelová kolejiště různých velikostí, od miniaturních souprav v měřítku 1:160 až po velké modely amerických železnic. Na své si přijdou milovníci rychlíků, dlouhých nákladních vlaků, ale také parních lokomotiv nebo lokálkových motoráčků. Ti zvídavější potom mohou na kolejištích objevovat další zajímavé motivy - od funkční svářečské dílny po zahrádkáře, pracující na obdělávání svého pozemku.

Součástí akce také bude doprovodný program pro menší návštěvníky. Kromě kvízů a aktivit, které navážou na železniční téma celé akce, si všichni budou moci vyzkoušet řízení modelové soupravy na zkušebním oválu a lépe tak proniknou do modelářského světa. Samozřejmě nebudou chybět omalovánky a kreativní dílna.

Oproti loňskému ročníku bude také novinkou zavedení přímého prodeje modelů a modelářských potřeb na výstavě. Všichni zájemci se tak budou moci informovat o dostupných výrobcích pro provoz a výstavbu vlastního modelového kolejiště a v případě potřeby jim bude poskytnuta také pomoc s údržbou a náhradními díly.

Výstava se koná v budově Střediska volného času, Gurťjevova 8 - ta se nachází nedaleko náměstí Slovenského národního povstání v Ostravě-Zábřehu. Otevřeno bude v pátek 14. a sobotu 15. března v časovém rozmezí od 9:00 do 18:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám