Hlavní obsah

V Ostravě se rozzářil vánoční strom

Novinky, Lenka Skrzeczková

Vánoční strom se rozzářil s první adventní nedělí na Masarykově náměstí v Ostravě. Jednalo se o velkolepou show s videomappingem. Vystoupila zde také zpěvačka Bára Basiková.

Foto: Lenka Skrzeczková

Vánoční stromeček na Masarykové náměstí v Ostravě.

Článek

Vánoční strom se rozzářil v neděli 3. prosince v 17 hodin na ostravském Masarykově náměstí. Od čtvrté hodiny odpolední byl pro návštěvníky vánočních trhů připraven program.

Vystoupil Ostravský dětský pěvecký sbor, který navodil správnou vánoční atmosféru. Pár slov pronesli primátor města Ostravy Tomáš Macura a biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz. Poté následovalo velkolepé rozsvícení vánočního stromu.

„Letošní rozsvícení vánočního stromečku je pro Ostravu důležité, protože slavíme 750. výročí od první zmínky o městě,” řekl primátor.

Byl k vidění velký videomapping, který se promítal na staré radnici města Ostravy. Návštěvníci zde mohli vidět projekci s vánoční tematikou. Po rozsvícení vánočního stromečku vystoupila na pódiu zpěvačka Bára Basiková. Program zakončil smíšený pěvecký soubor Chorus Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám