Hlavní obsah

V Ostravě se loučili s prázdninami

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě-Výškovicích se děti měly možnost v pondělí 29. srpna zúčastnit soutěží a zábavy Rozloučení s prázdninami, které ve SKATEparku připravili zástupci Městského obvodu Ostrava-Jih a obvodního oddělení městské policie.

Foto: Josef Zajíc

Skok.

Článek

Projekt SKATEparku Ostrava-Výškovice je financován Statutárním městem Ostrava. Areál je umístěn na západní straně Bělského lesa v Ostravě-Výškovicích. Je hlídán správcem, který v období od dubna do října dohlíží na pořádek a dodržování provozního řádu areálu. Zajezdit a zaskákat na skate překážky mohou děti do 12 let jen za dozoru rodičů. Od 12 let mohou jezdit děti samy, ale za dodržení bezpečnostních pravidel a provozního řádu a na vlastní nebezpečí.

Soutěžní setkání dětí a jejich rodičů se konalo 29. srpna od 15.30 do 17.30 hodin. Děti soutěžily v jízdě na kolech, bruslích a skateboardech. Příslušnice obvodního oddělení městské policie měly připraveny testy ze znalostí dopravních značek a dopravních situací pro cyklisty. Děti byly poučeny o zásadách první pomoci při drobných úrazech při sportovní činnosti.

Přítomným divákům předvedli exhibiční vystoupení a své triky nad, kterými se tajil dech, členové občanského sdružení Krch Off Skate. Jejich skoky, jízdy a akrobacii, ale i další soutěžící, povzbuzovaly roztleskávačky se skupiny Mažoretek Stars o. s.

Všichni soutěžící po absolvování závodů a dosažení příslušných bodů obdrželi drobné ceny. Zúčastnilo se 138 soutěžících a také jejich doprovod. Akce Rozloučení s prázdninami se pořadatelům zdařila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám