Hlavní obsah

V Ostravě poměřují síly mladí basketbalisté při velikonočním turnaji

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě v současné době probíhá 24. ročník mezinárodního velikonočního turnaje v košíkové s názvem Easter Tournament Ostrava 2019 - odstartoval 18., potrvá do 21. dubna. Soutěží mezi sebou hráčky a hráči ze Slovenska, Polska, Maďarska, Německa, Lotyšska, Ruska, Itálie, Slovinska, Lucemburska a České republiky.

Foto: Josef Zajíc

Z utkání v ZŠ Mitušova mezi SBŠ Ostrava(v bílých dresech) a Budapeští.

Článek

Hlavním organizátorem 24. ročníku je klub Sportovní basketbalová škola Ostrava vedený Kamilem Havrlantem jako předsedou klubu, místopředsedou klubu Ing. Jaroslavem Bartoněm a členkou vedení Evou Pavlicovou. Klub vznikl 10. září 1999.

Do Ostravy se vždy v průběhu Velikonoc pravidelně sjíždí děti a mládež v kategoriích U 10 až U 18.

Turnaj se začal hrát ve čtvrtek 18. dubna a bude ukončen v neděli 21. dubna konečnými finálovými utkáními a vyhlášením výsledků. Turnajové zápasy se hrají ve sportovních halách v Ostravě-Dubině, v hale na Plzeňské ulici, v hale Tatran, v hale ZŠ Dvorského, na Várenské, na Hladnově a v hale SPŠ ve Vítkovicích. Hraje se také v tělocvičnách na ZŠ A. Kučery, ZŠ Mitušova 16 a ZŠ Klegové v Ostravě-Hrabůvce.

Turnaje se účastní 127 týmů, z toho 72 družstev chlapeckých kategorií od U10 až po U16 a 55 dívčích družstev od U 10 až po spojenou kategorii U 17-18.

Pro všechny věkové a výkonnostní kategorie je připraven doprovodný program v soutěžích v driblinku a hodu na koš. V sobotu před nedělním ukončením turnaje je připravena diskotéka. 

Další informace: www.sbsostrava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám