Hlavní obsah

V Ostravě kvůli přívalům sněhu kolabuje doprava

Novinky, Vratislav Tobola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přívaly sněhu komplikují dopravu v moravskoslezské metropoli. Doprava v Ostravě houstne a tvoří se kolony. Městská hromadná doprava nabírá zpoždění. Silničáři nestíhají udržovat cesty sjízdné.

Foto: foto: dennishubsch.cz

Ilustrační foto

Článek

Přívaly sněhu, teploty až -10 stupňů Celsia a čerstvý západní vítr komplikují dopravu na Ostravsku. Komplikace začaly od 14 hodin, kdy začalo vydatně sněžit a srážky zatím neustávají.

Za posledních 5 hodin napadlo 10 až 15 centimetrů nového sněhu, který na silnicích společně s ledem trápí řidiče. Hlavní silnice jsou zatím sjízdné, ale na vedlejších silnicích je situace mnohem horší. Není v silách silničářů projet všechny ulice.

"Když projedeme komunikaci, tak už za pár minut je stav stejný jako před prohrnutím. Proto není v naších silách udržet všechny cesty v dobrém stavu," uvedl jeden ze silničářů. Podle předpovědí by sněžení mělo ustat ve čtvrtečních ranních hodinách.

Městská hromadná doprava na tom není o nic lépe. Některé spoje buď vynechávají, nebo nabírají zpoždění. Tramvajím dělají největší problém výhybky, které zapají sněhem - ten znemožňuje jejich snadné přehození. Autobusy a trolejbusy zápasí ze sněhem na silnicích.

Řidiči by si měli dávat pozor na ledovku, která se skrývá za vrstvou ujetého sněhu, a přizpůsobit rychlost jízdy stavu vozovky. Brzdná dráha je na sněhu až třikrát delší než na suché silnici. Pozor si by si měli dát také chodci na led na chodnících.

Není to poprvé co město sužuje sněhová kalamita. Před dvěma dny zde nasněžilo až 20 centimetrů nového sněhu, který některé řidiče na letních pneumatikách překvapil.

Další iformace získáte na stránce Facebook - informace z provozu MHD Ostrava nebo http://www.mhd-ostrava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám