Hlavní obsah

V Orlové změřili síly orientační běžci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezské mistrovství uspořádal v neděli 28. dubna sportovní oddíl orientačního běhu Havířov jako 6. závod Jarního žebříčku v orientačním běhu Moravskoslezského kraje a jako 3. závod Euroligy v orientačním běhu 2019.

Foto: Josef Zajíc

Déšť provázel závodníky od startu do cíle.

Článek

Orlová, město v okrese Karviné, je další z měst Moravskoslezského kraje, kde byla vytvořena speciální mapa pro orientační běh a kde se v neděli 28. dubna konal v okolí letního kina závod v orientačním běhu - disciplína sprint.

Mapu části města Orlová zpracoval, zmapoval a nakreslil člen oddílu orientačního běhu Havířov (SKOB Havířov) Zdeněk Jakobi. Pro závodníky připravil terén okolo letního kina, v lesoparku a části sídlištní zástavby v měřítku 1:4000.

Jako nejlepší znalec terénu také Zdeněk Jakobi připravil náročné tratě pro 25 kategorií mužů a žen věku od deseti let po kategorii DH 70 (kategorie pro sedmdesátileté a starší závodníky).

Účastníci, kteří absolvovali kategorii pro rodiče s dětmi, si trať pochvalovali. Pro děti ještě v kočárku se dalo využít v parkové části zpevněných chodníků, stezek a cestiček. Děti, které běžely za doprovodu rodičů, se měly stále co učit, musely se rozhodovat, kam ke kontrole, a také si mohly vyzkoušet ražení elektronickým systémem sportIdent.

Po doběhu všech 249 závodníků do cíle vyhlásila hlavní rozhodčí Hana Sochorová výsledky v jednotlivých kategoriích.

Výsledky hlavních kategorií:

D 21 - 2,4 km 16 kontrol: 1. Hájková Eliška, KAM 17:06, 2. Poláková Tereza, SOP - Slezan Opava 17:52, 3. Poláková Lenka, SOP - Slezan Opava 18:02.

H21 - 3,00 km 20 kontrol: 1. Glonek Jakub, KAM 17:36, 2. Kantor Ondřej, TRI - TJ TŽ Třinec 19:06, 3. Argaláš Michal, TRI - TJ TŽ Třinec 19:36.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám