Hlavní obsah

V olomouckém parku někdo pobodal dívku

• Aktualizováno
Novinky, Leona Roháčková

Neznámý útočník v pátek odpoledne přepadl a pobodal dívku procházející Michalským stromořadím v Olomouci. Devatenáctiletá dívčina skončila s bodným poraněním břicha ve fakultní nemocnici. Policisté po výsleších pátrají po dvou agresorech.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Neznámý pachatel na dívku zaútočil pár desítek metrů od mateřské školy Michalské stromořadí. Přepadení viděl kolemjdoucí muž, který se o zraněnou ženu se postaral a zavolal policii a záchranku.

Dívka je v současné době hospitalizována ve Fakultní nemocnici s bodnou ranou v břichu a její stav je stabilizovaný. Podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta nebyly naštěstí zasaženy důležité orgány, takže není ohrožena na životě. Dobu léčení ale zatím nechtěl komentovat.

Policisté následně pročesali celý park a vyslýchali svědky, útočníka ale zatím nenašli. Pátrání ztěžovaly hned dvě skutečnosti - výpovědi svědků se značně lišily a zraněná dívka byla v takovém šoku, že nebyla schopna výslechu. 

Dívku pustili z nemocnice 

Lékaři dívku přes víkend sledovali, a protože její zdravotní stav se nezkomplikoval, byla v pondělí dopoledne propuštěna do domácího léčení. "I když rána byla pět centimetrů hluboká, byla vedena šikmo, neprošla břišní stěnou a nedošlo k poranění vnitřních orgánů. Měla velké štěstí," vysvětlil Egon Havrlant.

Policisté se zabývají všemi verzemi a okolnostmi dívčina zranění, bližší informace ale zatím nechtějí poskytovat. 

Víme, co se stalo

Na základě výslechu policisté celou událost zrekonstruovali a v současné době hledají hned dva agresory. „Napadená žena uvedla, že byla oslovena dvěma muži ve věku kolem 25 let. Zeptali se jí, zda nemá peníze na cigarety. Odpověděla záporně, na což jeden z mužů reagoval slovy: „Tak to máš smůlu" a bodl ji nožem do břicha," informovala policejní mluvčí Marie Štrbáková. Po útoku nechali dívku osudu a odešli.

Pomozte v pátrání

Policie hledá svědky, kteří by pomohli objasnit příčiny a okolnosti případu a přispěli k dopadení neznámých pachatelů. 

„Jeden byl velmi vysoký, asi kolem dvou metrů, mohutné postavy. Na hlavě měl bílou čepici s kšiltem, tmavou bundu a riflové kalhoty, které měl roztržené na koleně. Druhý z útočníků byl vysoký kolem 170 centimetrů, opět měl na hlavě bílou čepici s kšiltem a tmavou bundu," uvedla mluvčí.

S jakoukoli informací týkající se napadení se můžete obrátit na telefon 974 766 479 nebo linku 158, nebo osobně na územním odboru SKPV na Žižkově náměstí v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám