Hlavní obsah

V olomouckém Gymnáziu Čajkovského odstartoval projekt Erasmus+

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkáním učitelů z celkem čtyř zemí odstartoval projekt Erasmus+ financovaný Evropskou unií na olomouckém Gymnáziu Čajkovského. V rámci tohoto dvouletého projektu se navíc podívají vybraní studenti do partnerských organizací.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Gymnázium Čajkovského uspělo se svým projektem s názvem Cyril a Metoděj – 1000 let, co nás spojuje a dělí, když byl vybrán k financování z programu EU Erasmus+. Škola vystupuje jako koordinátor celé akce, přičemž dalšími partnery jsou školy z Řecka, Chorvatska a Bulharska. První společnou akcí se stalo projektové setkání učitelů konané během středy a čtvrtka 20. a 21. září. 

Ve středu 20. září přivítal mezinárodní tým ředitel školy Radek Čapka a následovalo krátké vzájemné seznámení, neboť účastníci měli první příležitost vidět se „naživo“ a nejen prostřednictvím virtuální reality. Učitelé si mohli vyměnit vzájemné zkušenosti a dověděli se mnoho zajímavého z prostředí svých kolegů. Během setkání si partneři prohlédli celou školu, ale také zavítali za olomouckými pamětihodnostmi. 

Hlavním bodem programu však bylo dojednání podrobností ohledně nadcházející aktivity projektu, kdy vybraní studenti z partnerských škol navštíví své řecké kolegy v Soluni, kde se vrátí do minulosti a půjdou po stopách slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. 

Závěrem lze konstatovat, že celé projektové setkání proběhlo úspěšně a partnerům se jejich pobyt v Olomouci velmi líbil. Zároveň velmi ocenili moderní vzhled školy, o který se zasloužilo současné vedení gymnázia. Čajkárna tímto projektem navazuje na své předcházející úspěchy z minulých let a těší se na zapojení do prestižního projektu Erasmus+, na který dosáhne každý rok pouze několik vybraných škol v republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám