Hlavní obsah

V Novosedlicích se vybralo 19 455 korun pro Austrálii

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 14. února se v Novosedlicích u Teplic uskutečnila akce Help for Australia – dobročinná akce na podporu Australského červeného kříže. Zúčastněným se naskytla příležitost vidět taneční kreace a pěvecká vystoupení.

Foto: Jiří Herlitze

skupiny Basta cheerleaders

Článek

Program byl opravdu bohatý. Na dobročinné akci vystoupilo 300 účinkujících, akci připravovalo a na organizaci se v tento den podílelo 40 lidí.

Akci zahájil moderátor Libor Schlenz spolu s proslovy starosty obce Novosedlice Radoslava Bartůňka, ředitelkou oblastního spolku Českého Červeného kříže Teplice Bc. Alexandrou Svobodovou a ředitelkou základní školy Novosedlice Mgr. Janou Hurdovou.

Po proslovu zazpívaly na domácí půdě děti ze ZŠ Novosedlice píseň Srdce nehasnou, po základní škole se představila mateřská škola z Novosedlic se zpěvem a drobnými tanečními kreacemi, dále účinkoval dětský pěvecký sbor Poupata, který navštěvují žákyně a žáci 3. - 5. tříd ze ZŠ s rozšířenou výukou hudební výchovy v Maršovské ulici v Teplicích.

Vystoupil také Inlineclub Teplice pod vedením Barbory Slukové. Country do tělocvičny přinesli skupiny Lajničky a Mixdance z Krupky. Teplická taneční skupina Bolly ladies okouzlila svými křídly a pastvou pro oči byla také skupina Vox luminas, která předvedla světelnou show. Představila se i děvčata ze skupiny Duo marlen. Při dalším vystoupení se zdálo, že některé tanečnice ze skupiny Basta cheerleaders opravdu létají, protože při některých částech vystoupení byla děvčata z této skupiny nad zemí.

S dalším kouzelně-pohádkovým vystoupením přišel taneční kroužek ZŠ Maršovské – Dancing Girls. Taneční skupina Mixdance z Krupky nabídla tematické vystoupení s názvem "Zkrocení ohně". Taneční vystoupení uzavřela třešnička na dortu – skupina z domu dětí a mládeže Teplice Royal crew, která působí již 12 let.

Po ukončení tanečních vystoupení se většina publika z řad rodičů odebrala domů. Pořadatelé zvětšili parket a na kapelu Hurricane, okouzlující zpěv Libora Schlenze a kapelu Modlanská skládka tančili organizátoři, účinkující a někteří lidé z publika. Akce byla opravdu povedená a její závěr byl pro pořadatele zážitkem.

Lidé si v průběhu kulturního programu mohli zakoupit dárek z klokaní kapsy, vyfotit se s maskoty Nadačního fondu Slza zvířat, zakoupit si ručně vyráběné šperky, nebo se občerstvit.

Na akci pořádanou Místní skupinou Českého Červeného kříže Novosedlice, Dubí Proboštov, obcí Novosedlice a Oblastním spolkem Českého Červeného kříže Teplice se vybralo do kasičky, která byla otevřena na obecním úřadě v Novosedlicích ve středu 19. února, 19 455 Kč.

Velké díky patří sponzorům a partnerům akce – Český porcelán Dubí, Boneka, Koloshop, Mc Donald´s Teplice, Nadační fond Slza zvířat, DIGI SAT TV Ladislav Zimmerman, Dřevo domova, Pizzeria Sluis Novosedlice, Rádio Evropa 2, HC Verva Litvínov, Coca-Cola HBC CZ/SK, firmě Pecud - a také zvukaři Radku Svobodovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám