Hlavní obsah

V novém domově pro seniory v Pozlovicích se postupně zabydlují první obyvatelé

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Penzion Spokojené stáří v bývalém rekreačním areálu Niva v Pozlovicích ožívá v těchto dnech čilým ruchem. Necelé dva měsíce od zahájení činnosti je ubytovací zařízení pro seniory s asistenčními službami kapacitně využito už z jedné čtvrtiny.

Foto: Luhačovická o.p.s.
Článek

Areál se sto lůžky je naplno v provozu teprve od dubna letošního roku. Již nyní ale poskytuje domov deseti obyvatelům a dalších 15 se jich v nejbližší době chystá nastěhovat.

Jedním z nich je i podplukovník RAF Alois Dubec, který před několika dny oslavil devadesáté narozeniny. Společně s manželkou si v penzionu vybrali apartmán pro manželské páry, který se od června stane jejich novým domovem. „Líbilo se nám moc prostředí a hlavně možnost zůstat se ženou spolu. Jinde pro nás dohromady neměli místo,“ uvedl Alois Dubec, proč padla volba právě na Penzion Spokojené stáří.

„Kromě vícelůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením máme k dispozici i apartmány nebo pokoje jednolůžkové, které vždy vybavujeme přesně podle požadavků seniorů tak, aby se zde cítili jako doma,“ informovala ředitelka penzionu Marie Vybíralová.

Penzion si zakládá na rodinné atmosféře, na níž má velkou zásluhu personál, který přistupuje ke každému z ubytovaných seniorů individuálně. Funguje nejen jako obsluha pro seniory, ale i jako jejich každodenní společník. „Péče je uzpůsobená přesně podle potřeb a aktuálního zdravotního stavu, každého z nich," řekla Marie Vybíralová. "Pokud je to možné, snažíme se seniory co nejvíce zapojovat společných aktivit, protože pobyt ve skupině lidí je pro ně ohromně motivující a probouzí v nich vůli užívat si každého dne naplno,“ dodala.

Přestože se většina nynějších obyvatel penzionu zabydlela v Pozlovicích natrvalo, je však možné využít i krátkodobých pobytů s asistenční službou v době, kdy se rodinní příslušníci nemohou o své blízké postarat sami – např. během dovolených apod. K dispozici jsou jim i speciální pokoje pro hosty.

O Penzionu Spokojené stáří:

Penzion Spokojené stáří vznikl s cílem přinést do regionu nové možnosti pro ubytování a péči o seniory, a vytvořit tak důstojnou alternativu ke stávajícím domovům důchodců.

Areál má kapacitu 100 lůžek a ve zrekonstruovaných bezbariérových prostorách nabízí ubytování s kompletními asistenčními službami, celodenním stravováním, kulturním i společenským programem a celou řadou relaxačních aktivit. Součástí zařízení je např. i vnitřní bazén se slanou vodou, modlitebna, rehabilitační zařízení a příjemné venkovní prostory pro odpočinek a relaxaci. Penzion se nachází v klidném prostředí, s krásným výhledem na Luhačovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám