Hlavní obsah

V Nemocnici Nový Jičín se v prvním pololetí narodilo 370 dětí. Byl mezi nimi i Lev či Šejla

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 370 novorozenců se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Nový Jičín. Mezi dětmi bylo 188 chlapců a 182 děvčátek, z toho hned pět párů dvojčat. Meziročně přitom stoupla porodnost v nemocnici o celou dvacítku dětí.

Foto: archiv nemocnice

Nejplodnějším měsícem byl v novojičínské porodnici prozatím poslední měsíc červen, kdy se narodilo 68 dětí.

Článek

Nejplodnějším měsícem byl v novojičínské porodnici prozatím poslední měsíc červen, kdy se narodilo 68 dětí. „Nejméně se rodilo v březnu, kdy jsme na svět pomohli 53 novorozeňatům,“ uvedla staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín Dana Babelová s tím, že většina rodičů ve zdejší porodnici volí pro své potomky tradiční jména. 

„V letošním roce si děti nejčastěji odnášely tradiční jména jako je Jakub, Martin, Eliška či Natálie,“ prozradila Dana Babelová a dodala, že zdejší zdravotníci však pomohli na svět také dětem s daleko exotičtějšími jmény. Mezi místními novorozenci se objevil například Willi, Tommy, Lev, nebo také Gergana, Ronja či Šejla. 

Porodnice Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny Agel, patří mezi regionálně vysoce vyhledávaná zařízení, a to jak pro ženy těsně před porodem, tak i v počátečních fázích těhotenství. Rodit zde přijíždějí ženy z celého Novojičínska, ale mnohdy i ze vzdálenějších míst z celého kraje. „V letošním roce zde přijela rodit maminka například až z Prahy, která je vzdálená přes 300 kilometrů,“ prozrazuje Dana Babelová. 

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství. V uplynulém roce investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nové porodní lůžka nebo kojicí polštáře. Pro ženy před porodem pořádá porodní oddělení nemocnice předporodní kurzy, a to v Novém Jičíně v centru Mozaika a v Kopřivnici v Baby Clubu Relaxáček. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám