Hlavní obsah

V muzikálu Mamma Mia! se Helena Vondráčková objeví v roli, kterou ve filmové verzi měla Meryl Streep

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve dvou muzikálových rolích se koncem roku představí zpěvačka Helena Vondráčková. Zatímco v připravované inscenaci Romeo a Julie vytvoří roli chůvy, v muzikálovém hitu Mamma Mia! se promění v Donnu, kterou ve filmové verzi muzikálu ztvárnila americká herečka Meryl Streep.

Foto: Tomáš Svoboda

Na koncertech doprovází Helenu Vondráčkovou kapela Charlie Band.

Článek

Na muzikál Mamma Mia!, který měl premiéru v pražském Kongresovém centru 12. prosince 2014, si dodnes na představení zakoupilo vstupenku 140 000 diváků. Díky velkému zájmu bylo uvádění prodlouženo do konce roku 2015, a právě podzimní sezóna nabídne několik novinek v obsazení: v roli Donny v limitovaném počtu představení bude vystupovat Helena Vondráčková.

„Ke skupině ABBA mám léta velmi kladný vztah, především díky písničce A ty se ptáš, co já,“ uvedla zpěvačka, která se souborem Mamma Mia! začne zkoušet už o prázdninách.

Jako muzikálová hrdinka Donna by měla zazpívat v muzikálu písně jako Dancing Queen, Super Trouper anebo skladbu The Winner Takes It All, kterou v 80. letech proslavila s textem Zdeňka Borovce A ty se ptáš, co já a kterou na svých koncertech uvádí dodnes

Ještě předtím se však zpěvačka představí v roli chůvy muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice. Českou premiéru francouzského muzikálového provedení Shakespearovy klasiky uvede v režii Libora Vaculíka pražské Forum Karlín v září.

„Velmi se těším, že se sbírka mých muzikálových rolí rozroste,” těší se Helena Vondráčková, která na tuzemské muzikálové scéně zářila už v devadesátých letech.

Dvakrát (1992, 2004) vstoupila do muzikálu Les Misérables jako Fantine, v roce 1994 představovala postavu paní Hudsonové v muzikálové adaptaci slavné knihy 451 stupňů Fahrenheita, potom to byly ještě Grizabella v muzikálu Cats (2005), hlavní postava v muzikálu Hello, Dolly! (2005), matka hlavní hrdinky v Moně Lise (2009) a role Evelíny v Baronu Prášilovi (2010).

Během své padesátileté kariéry dostávala Helena Vondráčková podobné role také v televizi i ve filmu. Vedle "klasické" Šíleně smutné princezny (1968) a Zpívajícího filmu (1972) to byly ještě hudební filmy Romance za korunu (1975) a Jen ho nechte, ať se bojí (1978).

Na obrazovce měla hlavní role v muzikálech Příliš krásná dívka (1972) a Letní romance (1975), další pěkné herecko-pěvecko-taneční příležitosti měla v celé řadě titulů. Patří mezi ně i Devět jablek pro Helenu (1975), Svatební cesta (1977), Báječné dívky na létajících strojích (1978), Zpěváci na kraji nemocnice (1982), Baron Prášil (1994) nebo Po kolenou za Helenou (2005).

Reklama

Výběr článků

Načítám