Hlavní obsah

V Masarykově ulici v Židlochovicích dokončí po pěti letech opravu vozovky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé židlochovické Masarykovy ulice se již brzy dočkají dokončení opravy vozovky a chodníků. Akce zahajuje v pondělí 17. října a předpokládané ukončení je 15. prosince 2016. V souvislosti s opravou dojde k menšímu omezení průjezdnosti.

Foto: Jiří Smutný

V ulici se objevily značky zakazující stání

Článek

Vozovka ani chodníky nebyly v ulici dlouhé roky opravovány z důvodu chystané výstavby kanalizace. Ta sice stále není zcela dokončena a dešťová voda teče mnohde na chodníky dodnes, ale když byla v roce 2011 v ulici dobudována splašková kanalizace, byla uvedena do odpovídajícího stavu alespoň část ulice. Zbývající úsek bude dokončen nyní.

Oprava potrvá dva měsíce a průjezd ulicí bude řízen semafory. Úplné uzavření ulice pro dopravu nastane pouze při pokládce nového povrchu vozovky, která potrvá 2 až 3 dny. Přesný termín pro tuto práci zatím nebyl stanoven a bude včas oznámen.

V ulici se zatím objevily dopravní značky „zákaz stání“, byť ulice je tak široká respektive úzká, že zákaz stání v ní vyplývá ze zákona automaticky i bez značek (jiná otázka je, zda je dodržován). Pro bydlící je sice volba podzimního termínu opravy poněkud nešťastná, ale budoucí kvalitní vozovka a chodníky jistě dají na přechodné problémy rychle zapomenout.

Reklama

Výběr článků

Načítám