Hlavní obsah

V Masarykově onkologickém ústavu v Brně otevřeli výstavu obrázků nazvanou Naděje

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 8. března se v Masarykově onkologickém ústavu v Brně konal Den Aliance žen s rakovinou prsu, kterého se zúčastnilo 80 žen z celé ČR. Kromě odborných přednášek došlo i na vernisáž výstavy a koncert. Účastnice akce přivítal ředitel MOÚ Jan Žaloudík a činnost Aliance představila a výstavu uvedla Naďa Bílá.

Foto: Jiří Smutný

Hovoří ředitel Jan Žaloudík, uprostřed tisková mluvčí Zuzana Joukalová

Článek

Jan Žaloudík pronesl krátký optimistický projev, v jehož závěru s humorem sobě vlastním vyjádřil přesvědčení, že se za rok před Mezinárodním dnem žen nebo po Vítězném únoru, jak kdo chce, na téže akci zase všichni sejdou.

Naďa Bílá z Aliance poinformovala o poslání této organizace a vyzdvihla zejména její úlohu v působení v oblasti prevence a snahu přimět pacientky k tomu, aby vyhledaly odbornou péči včas.

K výstavě uvedla, že obrázky namalovaly členky Aliance vloni na výtvarném semináři, který se konal v rámci výroční konference Aliance. Nejprve se prý úkolu něco namalovat zalekly, ale nakonec z toho vznikla zajímavá a hlavně optimistická díla. Ta budou nyní ve 2. patře Švejdova paláce vystavena do 7. dubna.

Na závěr setkání se uskutečnil koncert folkrockové skupiny Poletnice, která vystoupila ve složení Lada J. Mozdřeňová, Stanislav Š. Hort, Jiří S. Pospíšil a Alois J. Hrabánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám